В опит да смекчи потенциалното икономическо опустошение от голямо земетресение

...
В опит да смекчи потенциалното икономическо опустошение от голямо земетресение
Коментари Харесай

Местят фабрики от Истанбул заради очаквано опустошително земетресение

В опит да смекчи евентуалното икономическо опустошаване от огромно земетресение в региона на Мраморно море, турският министър на превоза и инфраструктурата Абдулкадир Уралоглу разкри проекти за изместване на индустриалния фокус от региона, където съществува голям риск от трусове.
Всичко по тематиката: Земетресенията в Турция и Сирия 675
„ Искаме да понижим тежестта на промишлеността в региона на Мраморно море и към Истанбул, допустимо най-бързо. Идеята ни е да подтикваме развиването и основаването на нови промишлени центрове в Анкара, Коня, Невшехир и Аксарай, които са в Централна Турция. 

Тъй като съществува действителна заплаха и вероятност за скорошно земетресение с магнитуд от 7 по скалата на Рихтер е належащо да се облекчи икономическата тежест на района във всеки един аспект “, показа Уралоглу пред всекидневника Милийет.

Регионът на Мраморно море, в който се намира забележителна част от индустриалната активност на страната, е изправен пред забележителен стопански риск, в случай че се случи това огромно земетресение.

„ Въпреки че е изклювително мъчно и даже неосъществимо да преместим всички съществуващи промишлени предприятия, ние можем да създадем привлекателни условия за основаване на индустриални региони в Централна Турция, като по този метод насърчим бъдещите промишлени вложения там “, означи Уралоглу, представен от Марица.

Министърът акцентира значимостта на свързването на индустриалните зони, както съществуващи, по този начин и нови, с основните железопътни линии и в следствие с пристанищата. Този ход е предопределен да рационализира придвижването на артикули и материали, като подсигурява, че индустриалците могат непосредствено да дистрибутират своите артикули от индустриалните зони.

Регионът с 26,6 милиона поданици, който за последно претърпя тежки вреди от земетресението през 1999 година, в този момент още веднъж получава многократни предизвестия от специалисти сеизмолози, за предстоящо земетресение с магнитуд 7,0 или по-висок през идващите години. 

В ход е солидна стратегия за излекуване на наличния жилищен и сграден фонд в региона.  

Експерти сигнализират, че едно земетресение ще бъде пагубно, както за мегаполиса, по този начин и за стопанската система на цялата страна, заради несъразмерната индустриална централизация в региона. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР