В оперативната зона на оперативно-стратегическата група войски Таврия (ОСГВ Таврия),

...
В оперативната зона на оперативно-стратегическата група войски Таврия (ОСГВ Таврия),
Коментари Харесай

Въоръжените сили на Украйна унищожиха стотици руски окупатори и взеха много в плен, генерал назова посоката на успеха

В оперативната зона на оперативно-стратегическата група войски " Таврия " (ОСГВ " Таврия " ), през миналото денонощие съперникът е нанесъл 5 ракетни удара, провел е 37 бойни конфликта и е направил 452 артилерийски обстрела. " Нашите бранители твърдо държат линията и правят дейни дейности в избрани направления ", заяви бригаден военачалник Александър Търнавски, пълководец на ОСГВ " Таврия " в Telegram.
 

 
По думите му общите загуби на съперника през миналото денонощие възлизат на 375 души, както и на 21 единици военна техника. По-специално:
2 танка;
5 бойни бронирани машини;
1 артилерийска система;
9 дрона;
2 ед. автомобилна техника;
1 ед. особено съоръжение.
 
 Унищожена съветска бойна техника в Украйна-1 Унищожена съветска бойна техника в Украйна-1 Източник: Фейсбук
Ген. Търнавски добави, че през трите дни на боевете в посока Таврия бойците от Въоръжените сили на Украйна са завладели съвсем 30 окупатори.
 
Според пресцентъра на Силите за защита на направление ОСГВ " Таврия ", по Авдеевското направление украинските бойци са отблъснали 3 противников офанзиви край Авдеевка, Северное, Тоненкое и още 15 набези край Первомайское и Невелское в Донецка област.
 
По направлението  към Мариинка Въоръжените сили на Украйна отблъснаха 12 набези на нашественици в регионите на Георгиевка и Новомихайловка в Донецка област.
 
По Запорожкото направление Въоръжените сили на Украйна отблъснаха 7 съветски офанзиви южно от Красное, западно от Вербовое и северно от Новопрокопиевка.
 
По Шахтьорското направление съперникът не е провеждал настъпателни интервенции.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР