В онези градове на САЩ, където местните власти са разрешили

...
В онези градове на САЩ, където местните власти са разрешили
Коментари Харесай

Роботизираните таксита Cruise създадоха безпорядък в САЩ

В тези градове на Съединени американски щати, където локалните управляващи са разрешили употребата на безпилотни таксита, даже в тестов режим, има обстановки, в които такситата се събират на едно място, което стартира да пречи на останалите участници в придвижването. В Тексас неотдавна сходен казус попадна в обектива на камера на свидетел, което за следващ път показва несъвършенството на логаритмите за круиз надзор.

Както е маркирано в изданието Electrek, по време на час пик в един от регионите на Остин, през който минава един от дребното налични направления, позволяващи да се пътува в този ден от северната до южната част на града и назад, в тесните улички един от прототипите на безпилотно такси не съумял да приключи маневрата по завиване на кръстовището, като на процедура блокирало придвижването по него в три направления. Тъй като в този миг в региона пътували доста други роботизирани таксита, те почнали да основават тапи, търпеливо изчаквайки да се появят условия, с цел да могат да продължат по плануваните от разпоредбите за придвижване пътища.
-->
Според Cruise по това време в региона е имало огромно търсене на таксиметрови услуги, тъй че на едно място е имало толкоз доста таксита, че бордовата навигационна система не е предоставяла задоволително къси различни направления за обходни пътища. Операторите е трябвало да се намесят и ръчно да пренасочат колите към по-неблагоприятни направления, които при тези условия са се трансформирали в единствения комфортен маршрут за отбягване на необлагодетелствания регион. В последна сметка всички таксита били разпръснати, само че било належащо известно време, с цел да се разчисти задръстването. В резултат на случая няма потърпевши пешеходци, пасажери или транспортни средства, като се изключи че доста водачи трябвало да прекарат известно време в тапи.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР