В онази вечер новомодно забавление очаквало посетителите в любимия й

...
В онази вечер новомодно забавление очаквало посетителите в любимия й
Коментари Харесай

Учителка отишла на среща на сляпо. 9 часа по-късно открили тялото й в изгоряла кола

В онази вечер новомодно развлечение очаквало посетителите в обичания й нощен клуб – „ Бързи срещи на сляпо “.

28-годишна учителка с безреден персонален живот нямало по какъв начин да пропусне такова събитие. Останките й ще бъдат открити на идната заран в опожарена кола.

Отиваме Съединени американски щати, в щата Охайо, в град Акрон, където през днешния ден живеят 190 хиляди души.

В четвъртък, 5 април 1978 година, началната учителка Лесли Баркър дълго и настойчиво убеждава своя другарка да отидат в нощен клуб за извънредно празненство за това време.

Всеки клиент може да се записва на електронен автомат, а компютърът след това избира случайна двойка. Момчето и момичето могат да седнат на особено избрана маса за няколко минути. Това е задоволително, с цел да се опознаят и да схванат дали си коства да продължат да поддържат връзка по-нататък.

Приятелката й също трябвало да взе участие в срещите на сляпо, само че нямало на кого да остави двете си деца. След това тя щяла да съжалява до края на живота си, че е оставила Лесли сама тази нощ.

Мис Баркър пристигна в клуба към 21:00 часа. Момичето било постоянно, защитата и личният състав я познавали добре и по тази причина полицията съумяла съвсем изцяло да възвърне дейностите й.

Лесли употребила машината за запознанства няколко пъти и се срещнала четирима разнообразни мъже на масата. Но тя не говорила повече с тях. Според бармана тя два пъти си е поръчвала „ отвертка “ – водка с портокалов сок. Прекарвала по-голямата част от времето си на дансинга.

Към един през нощта пазачът видял момичето да излиза единствено на улицата. Тръгнала ли си е, или отново се е прибирала, никой не знае. В самия клуб довечера не се случило нищо изключително.

Лесли Баркър пристигнала в клуба с колата си. В 05:50 в горски парк в покрайнините на Акрон локални поданици се обадили на пожарната. Някой запалил автомобил. При потушаването на пламъците на задната седалка са открити овъглени остатъци на човек.

Лесли Баркър изгоряла в личната си кола. Но тя умряла преди този момент, от задушаване. Дали е имало принуждение, специалистите не можели  да отговорят, огънят не оставил следи. Всички забележими и скъпи неща, в това число бижута, били изгорени, само че останали на мястото си.

Версиите

Първата версия – момичето въпреки всичко се срещнало с някого в клуба и младежите решили да се уединят навъм. Факт е, че същият горски парк, където колата изгоряла, бил именуван „ Любовната алея “, тъй като там непрекъснато се движели коли с влюбени двойки, които желали да се скрият от любопитни очи.

Полицията разкрила и четиримата мъже, които Лесли срещнала в клуба. Всички мъже, които не се познавали, твърдяли, че не са харесали момичето и не са имали повече връзка с нея.

И четиримата непринудено се подложили на полиграф и даже на внушаемост. Полицията ги освободила от всички съмнения.

Разпитите измежду посетителите също не дало нищо. Никой не си спомнял в онази вечер Лесли Баркър да е имала придружител. Или е срещнала килъра си тъкмо преди да си тръгне, може би на паркинга, или е взела някого, до момента в който се е прибирала с колата.

Най-вероятно тя е пристигнала в „ Алеята на любовта “ към момента жива, малко евентуално е незнаен нарушител да стартира да носи мъртвец в непозната кола през половината град. Но кога се е озовала в парка, даже по кой път е пристигнала, не било допустимо да се откри.

Изненадата 

Най-необичайното в тази история е горимият материал, с който е залята колата на Лесли. Експерти са открили, че това е високооктанов авиационен бензин, употребен в леките самолети. В непосредственост до Акрон има 2 огромни летища и няколко частни летища, само че надали някой би носил туба за реактивно гориво в кола.

Може би килърът живее покрай „ Алеята на любовта “? Но горският парк е голям и е невероятно да се ревизират стотици прилежащи къщи в Съединени американски щати просто по този начин, никой няма да пусне полицията на прага.

Днес това закононарушение се счита за една от главните мистерии на американската криминалистика. Най-редкият случай, когато няма нито едно доказателство, нито един очевидец.

Преди няколко години началникът на полицията в Охайо с мъка загатна, че даже нарушителят да напише признания и да признае за убийството на Лесли Баркър, отново няма да бъде осъден. В съда ще бъде невероятно да се потвърди съпричастността му.

Източник: svobodnazona.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР