В окупирания от руски военни град Мариупол в Украйна смъртността

...
В окупирания от руски военни град Мариупол в Украйна смъртността
Коментари Харесай

Мариупол: Хората умират масово и без руски обстрел

В окупирания от съветски военни град Мариупол в Украйна смъртността се е нараснала 4 пъти спрямо предвоенния интервал до преди 24 февруари. Това заяви Пьотр Андрюшченко, консултант на кмета на Мариупол.

„ Ако го съпоставим с интервала преди окупацията, можем да кажем, че смъртността в Мариупол през днешния ден се е нараснала най-малко четири пъти. Заради това гробищата се трансформират в всеобщи гробове, в които са заровени освен тези, които са починали от съветските бомби, само че и тези, които през днешния ден към този момент умират от съветската окупация, непосредствено, без военни дейности “, сподели Андрюшченко.

Смъртността в града е всеобща поради неналичието на вода и храна за хората, както и неналичието на опазване на здравето, защото здравната система в града не работи, защото няма лекари, няма медикаменти, изключително за инсулинозависими, онкоболни.

„ Виждаме бързо повишаване на смъртността, обстановката в действителност е доста тежка, никой от окупаторите не мисли за хората, а единствено за основаването на пропагандни клипове, които да подсигуряват, че всичко е добре ", акцентира съветникът на кмета.

Дори и под съветска окупация, градът през днешния ден е без обикновено зареждане с ток, вода, газ. От началото на съветската инвазия към 22 000 цивилни са починали в града. Повече от 50 хиляди бяха депортирани в Русия и краткотрайно окупираните територии на Донецка област. В блокирания град остават над 100 хиляди поданици. Мариупол е застрашен от екологична злополука и гърмеж на епидемии. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР