В Окръжна прокуратура – Враца са постъпили Европейските заповеди за

...
В Окръжна прокуратура – Враца са постъпили Европейските заповеди за
Коментари Харесай

Решават мерките за неотклонение спрямо българи, издирвани в Италия за участие в ОПГ

В Окръжна прокуратура – Враца са постъпили Европейските заповеди за арест по отношение на няколко българи П.П. (на 21 години) и С.П. (на 24 години). Те са оповестени за интернационално търсене от способния орган в Италия.

Двамата мъже се търсят от Първоинстанционния съд в Лече за осъществяване на наказателно гонене. По водено в чужбина дело е открито, че за времето от м. май 2021 година в италианския град Лече и неговата провинция те взели участие в незаконно съдружие с други жители на България, оповестяват от прокуратурата.

Те довеждали на територията на Италия дами, набирани особено за проституиране. Улеснявали ги и ги експлоатирали, поставяли ги в положение на цялостно и непрекъснато послушание. Упражнявали по отношение на тях физическо принуждение, закани и санкции, като им отнемали опцията да вземат независими решения и да работят съгласно волята си.

Задържаните в България П.П. и С.П. предоставяли значима помощ на незаконната група, като по делото са събрани доказателства за дейностите им по рекрутиране и довеждане в Италия на дами за да ги принудят да проституират.

Предвиденото в законодателството на Италия наказване за присъединяване в проведена незаконна група, трафик на хора и свеждане и държане в състояние на иго е до тридесет години отнемане от независимост.

Деянията, за които са издадени Европейските заповеди за арест, са закононарушения и по законодателството на България.

Понастоящем търсените в Италия лица са арестувани за период до 72 часа с постановления на Окръжна прокуратура – Враца.

Предстои Окръжен съд – Враца да се произнесе по импортираните от прокуратурата претенции за взимане на ограничения за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на тях.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР