В официално съобщение, здравното министерство опроверга думите на директора на

...
В официално съобщение, здравното министерство опроверга думите на директора на
Коментари Харесай

Здравно министерство иска от директора на РЗИ-София да обясни защо говори, че скоро в столицата ще има нови мерки срещу коронавируса

В публично известие, здравното министерство опроверга думите на шефа на РЗИ-София доктор Данчо Пенчев, че следва скорошно въвеждане на нови ограничения поради заболеваемостта от ковид в София.

В утринния блок на bTV, че като 7-дневна заболеваемост София е към този момент в алената зона, а като 14-дневна от няколко дни е в жълта. Само че от здравното министерство не са съгласни с това.
 Заради ограниченията против ковид: Браншова организация заплаши да си пази правата с всички вероятни средства, мирни и не чак толкоз мирни Заради ограниченията против ковид: Браншова организация заплаши да си пази правата с всички вероятни средства, " мирни и не чак толкоз мирни "
Понеже към този момент не имаме вяра, че ще ни послушате, ние сме подготвени да защитим правата си с всички вероятни средства! Мирни и не чак толкоз мир...

" Изнесената от шефа на Столичната РЗИ информация, че " София навлиза в алена зона и следва издаване на заповед за налагане на ограничавания " не дава отговор на истината. 14-дневната заболеваемост към днешна дата за региона на София град е 89/100 000 (средната за страната към днешна дата обаче е 71,48/100 000), което според признатия Национален проект за справяне с пандемията от SARS-COV-2, не изисква налагането на спомагателни ограничавания. На шефа на Столична РЗИ е поискано пояснение за позволената неточност ", гласи формалното известие на Министерство на здравеопазването.

Още от СОФИЯ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР