В Одеса сутринта на 30 октомври са чути експлозии по

...
В Одеса сутринта на 30 октомври са чути експлозии по
Коментари Харесай

Одеса е ударена с балистични ракети, поразен е кораборемонтният завод

В Одеса сутринта на 30 октомври са чути детонации по време на въздушно нахлуване в южната част на Украйна , написа " Украинская истина ". Кореспонденти на телевизия " Суспилне " оповестиха, че в града са се чули няколко детонации. Досега се знае за най-малко три детонации в Одеса , отбелязва РБК-Украйна.

Военновъздушните сили на украинските въоръжени сили предизвестиха за опасност от потребление на балистични оръжия в региона на Одеса.

" Одеска област, останете в убежищата, до момента в който не бъде анулирано предизвестието за въздушна офанзива ", обърна се към жителите Олег Кипер, губернатор на Одеска област.

" Балистичната ракета, в случай че бъде изстреляна от територията на Крим, лети относително малко време. От изстрелването за няколко минути. Трябва да разберем това и да реагираме неотложно. Защото балистиката е бърза. Всъщност това се случи в този момент ", разяснява ударите Юрий Игнат, представител на Военновъздушни сили на украинските въоръжени сили. " Вие съобщихте, че към този момент има детонации. Ще изчакаме отчети от локалните управляващи за това какъв тип оръжие е употребявано. "

Военният специалист Александър Коваленко, представен от УНИАН, без да чака изказване на управляващите, допусна, че става въпрос за свръхзвукови противокорабни ракети " Оникс " . " Въпреки обстоятелството, че в Одеса няма системи за противовъздушна защита, способни да прихванат " Оникс ", преди този момент те се използваха най-вече през нощта ", написа Коваленко в своя " Телеграм " канал.
 Нова съветска офанзива с дронове против Украйна
Нова съветска офанзива с дронове против Украйна

Поредна нощ на експанзия

Целта на ракетния удар по Одеса е бил кораборемонтен цех, заяви по-късно Олег Кипер. Така той удостовери догатките, появили се в медиите.

Според Кипер офанзивата е довела до пожар, който е бил " сподавен бързо ". " Повреди има по административната постройка и съоръжение на предприятието ", написа губернаторът в канала си в " Телеграм "

Според Кипер са ранени двама души - мъж, роден 1961 година, и жена, родена 1966 година, които са откарани в болница в приблизително тежко положение.
 Путин: Одеса е съветска, само че и малко еврейска
Путин: Одеса е съветска, само че и малко еврейска

Европа забогатя поради евтиния съветски петрол и газ
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР