В Одеса днес е ден на траур след вчерашната атака

...
В Одеса днес е ден на траур след вчерашната атака
Коментари Харесай

Съпругата и детето на бесарабски българин са загинали при руската атака в Одеса

В Одеса през днешния ден е ден на печал след вчерашната офанзива с дронове, при която починаха 10 души. Сред жертвите са брачната половинка и 4-месечното бебе на бесарабски българин. Българска телеграфна агенция оповестява, че Сергей Гайдаржи е съумял да се избави с другото дете на фамилията.

За Тимофей животът продължи едвам 4 месеца. Родил се през октомври. Починал в детската си стая, в прегръдките на майка си - 31-годишната Анна.

" Останали са част от стаите. Там бяха спалните. В една от тях са били сестра ми и племенника ми ", сподели Андрей, брат на починалата Анна.

По време на офанзивата бащата - Сергей Гайджари бил с 5-годишната им дъщеричка в друга стая. Успял да изведе детето на безвредно място и се върнал за брачната половинка си и бебето.

" Дори не помни по какъв начин е съумял да избяга с щерка си. Просто я е сграбчил и е излязъл на открито. Когато се върнал, отворил вратата на спалнята, само че там към този момент нямало стая ", изясни Андрей.

След часове на молебствия, обезверено очакване и разравяне на отломките, спасителите разкрили тялото на Анна и гушнатото в нея бебе.

" Невинни хора починаха, до момента в който спят. Деца, които преди малко са си били легнали, бяха убити. Ужасно е. Видях по какъв начин вадят телата им ".

При офанзивата против Одеса починаха още две деца - три-годишно момче и 8-месечно бебе.

" Изпитвам тъга, тъга и яд. Гневна съм, че руснаците, че целия свят гледат по какъв начин умираме и никой не се пробва да ни помогне ".

Атаката против Одеса е била осъществена с ирански дронове Шахед.

" Това е офанзива против жилищна постройка. В региона няма военни уреди. Сградата се намира в гъсто застроен жилищен регион ", сподели Андрей.

Тимофей и майка му Анна ще бъдат заровени във вторник.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР