В Община Перник ще бъде обявено бедствено положение заради кризата

...
В Община Перник ще бъде обявено бедствено положение заради кризата
Коментари Харесай

В Перник обявяват бедствено положениe

В Община Перник ще бъде оповестено бедствено състояние поради рецесията с водата, съобщи БГНЕС.

Това реши преди дни Кризисният щаб в града на изключително съвещание. Досега жителите на общината имаха достъп до течаща вода по 10 часа дневно, от през днешния ден той ще бъде стеснен. Съгласно новия график, в другите региони на града и близките села, вода ще има по друго време. В централната градска част, кварталите „ Изток ", „ Мошино " и „ Тева ", както и в по-малките обитаеми места, черпещи вода от язовир " Студена ", чешмите ще текат от 14 до 22 часа.

От три седмици в област Перник е разгласен воден режим, като от през вчерашния ден режимът беше затегнат, защото се оказа, че първичният не е задоволителен, с цел да даде резултат и да стартира събирането на задоволителен размер вода в язовир „ Студена “. Преди дни стана ясно, че стопират водата и към индустриалната зона на Перник поради ремонта на спирателен кран.

Въпреки неналичието на вода в града и прилежащите му села, в КЕВР бе разисквана и по-висока с 3% цена на водата в Перник от идната година. Окончателно решение ще се вземе от регулатора на закрито съвещание в последните дни на 2019 година

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2019 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР