В община „Марица“ вече работи система за онлайн плащане на

...
В община „Марица“ вече работи система за онлайн плащане на
Коментари Харесай

Община „Марица“ въведе услуга за онлайн плащане на данъците

В община „ Марица “ към този момент работи система за онлайн заплащане на локалните налози и такси, заяви кметът Димитър Иванов, който показва новата електронна услуга.

Жителите и компаниите на територията на селищната система могат да платят отговорностите си от компютъра в дома и офиса си, посредством уеб страницата на община „ Марица “, употребявайки виртуален ПОС, наличен с ПИН код, възложен от дирекция „ Местни приходи”.

ПИН кодът се получава след персонално подаване на заявление в дирекция „ Местни доходи “ на община „ Марица “ на адрес гр. Пловдив, ул. „ Средец “ №16 или посредством системата за несъмнено електронно връчване.

На началната страница на уеб страницата е изведен бутон „ Местни налози и такси “, откъдето се влиза, с цел да се извърши заплащането. Важно е да се означи, че услугата за жителите е безвъзмездна.

„ Стартирането на системата за онлайн заплащане на данъчни отговорности улеснява административния развой, покачва качеството на обслужване, икономисва времето на жителите и компаниите и подрежда „ Марица “ измежду модерните общини в България “, разяснява кметът Димитър Иванов.

Услугата дава опция заплащането на налог здания, такса битови боклуци и налог на транспортните средства да се извърши от друго обитаемо място, в това число и от чужбина.

Данъците в община „ Марица “ могат да бъдат платени и в брой на касата на дирекция „ Местни доходи “ на адрес гр. Пловдив, ул. „ Средец “ №16, посредством ПОС терминално устройство, посредством банков превод по сметка на общината, посредством системата ePay, както и на касите на „ Български пощи” ЕАД и на EasyPay.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР