В община Долни чифлик започнаха профилактичните медицински прегледи на деца

...
В община Долни чифлик започнаха профилактичните медицински прегледи на деца
Коментари Харесай

В община Долни чифлик започнаха профилактичните медицински прегледи на деца на възраст между 5 и 6 години 


В община Долни чифлик започнаха профилактичните медицински прегледи на деца на възраст сред 5 и 6 години, посещаващи детски заведения на територията на общината. Договорът беше подписан с „ Медицински център Младост Варна “ ООД, като прегледите ще бъдат заплащани от общината. Децата ще бъдат преглеждани при:
Офталмолог – проучване на зрителна заостреност, цветоусещане и авторефрактометрия;Ортопед / Физиотерапевт – размер придвижване на крака, динамометрия на горни крака, обща оценка и статус на опорно-двигателен апарат;Функционално проучване с подоскоп – статично проучване на стъпалото с опция за разкриване на отклонения в свода на крайници и стъпалото;Анализ на физически състав и тегло по метода на Центъра BEST WEIGHT и потребление на професионална инсталация (ТАНИТА);Анализ от специалист-диетолог.
Притеснителното е, че от 291 деца на тази възраст, посещаващи градините, ще бъдат прегледани единствено 215. Причината за този притеснителен факт е, че родителите на останалите не са подписали документ за осведомено единодушие, нужен за прегледите на всяко дете, оповестиха от общината.
Източник: barometar.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР