В обръщението си президентът очерта много от проблемите на българското

...
В обръщението си президентът очерта много от проблемите на българското
Коментари Харесай

ДПС покрепи президента, а Марешки го призова да последва Мая Манолова

В обръщението си президентът очерта доста от проблемите на българското общество, само че най-важното е, че то е положително начало за възобновяване на разговора сред институциите, съобщи ръководителят на ПГ на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ в изявлението си за началото на новата сесия на Народното събрание.

Прав сте, господин президент, че българските жители с двойно поданство нямат право да бъдат избирани, само че има освен това - те са лишени от конституционното си право да гласоподават и по тази тематика единствено Движение за права и свободи води борби за възобновяване на тези конституционни права, уточни той. Прав сте, че България се нуждае от стратегия за ускорено догонващо икономическо развиване и по тази тематика Движение за права и свободи упорства за разговор за установяване на националните цели, означи Карадайъ.

Председателят на Движение за права и свободи уточни, че още преди една година са предизвестили, че държавността е в колапс, ръководството е нефункционално и неработещо. Непостоянството, непоследователността, антисистемността, неналичието на визия и наложената наклонност на ненавист на всички към всичко прави неизбежна нова и икономическа, и политическа рецесия, съобщи той. Според него идната предизборна акция е добър мотив да се спре инерционният ход надолу посредством издигането на качествени претенденти. За ръководещата партия е значимо да осъзнае, че страната се нуждае от стратегия за ускорено догонващо икономическо развиване.

Фокусирането в междупартийни и междуинституционални борби, отклоняването на вниманието от същинските проблеми на страната и жителите няма по какъв начин да спре чувството за безвремие и безпорядък в страната, уточни Мустафа Карадайъ.

Той означи, че през днешния ден се открива есенната сесия на 44-то Народното събрание на прага на значими за цялото общество избори. Предстоящите процеси вещаят стратегически решения за бъдещето на всяко обитаемо място, за всяка община, за цялата страна, района и Европа, тъй като се обрисува значима борба на тактики за бъдещото развиване на страната, за възстановяване на живота на всеки български жител, уточни той. По думите му за това са нужни политически стратегии и платформи, нужна е визия в дълготраен аспект, политически решения с отговорност за националната сигурност, мира и демокрацията.

Мустафа Карадайъ означи, че преди два дни бяха маркирани 80 години от началото на Втората международна война. Подобни дати ни припомнят какъв брой е значимо от уроците на историята да се извличат вярно поуките и какъв брой е значимо да спрем популизма, да се противопоставим на разделянето, ксенофобията и омразата, уточни той. Предстоящият интервал е добър мотив да преценим до каква степен се оправяме с тази задача. Изборната реторика е тази, която по най-хубав метод разкрива същността на своите носители, разяснява ръководителят на Движение за права и свободи.

В края на изявлението си Карадайъ пожела ползотворна работа през новата сесия и прикани политическите партии да работят за почтени и демократични избори в името на развиването на общините и да се придържат към европейските полезности и модели, което значи без популизъм, без екстремизъм, повече приемливост и народна власт и повече сигурност.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР