В обръщение към парламента Драги обвини членовете на неговата управляваща

...
В обръщение към парламента Драги обвини членовете на неговата управляваща
Коментари Харесай

Марио Драги с ултиматум: Остава премиер, ако получи подкрепа за реформи

В послание към Народното събрание Драги упрекна членовете на неговата ръководеща коалиция, че се пробват да подкопаят политиките, до момента в който видимо заявяват преданост. Потенциалната му подготвеност да остане на поста даде комфорт на пазарите преди решаващото съвещание на Европейската централна банка в четвъртък, което се чака да увеличи лихвените проценти за първи път от 2011 година

Но анализаторите предизвестиха, че надалеч не е несъмнено, че известните борбени политически партии в Италия ще поддържат Драги при вота на доверие, който би трябвало да се организира по-късно в сряда и в четвъртък, пишат от " Financial Times ".

Суровото обръщение на Драги изглеждаше мъчно за мелене от основни членове на предходното държавно управление на единството - дясната " Лига " на Матео Салвини и популисткото " Движение Пет звезди ", ръководена от някогашния министър председател Джузепе Конте.

Съдбата на държавното управление на Драги се следи от близко от европейските съдружници на Рим и определящите лихвите в ЕЦБ, които се притесняват, че Италия може да потопи блока в интервал на продължителна политическа неустойчивост във време, когато еврозоната рискува да изпадне в криза поради дефицита на съветски газ.

Предложението за оставка на Драги беше кулминационната точка на възходящото отчаяние от държанието на политическите партии, които видимо бяха част от неговото държавно управление.

Драги, някогашен президент на ЕЦБ, предложи да подаде оставка предходната седмица, откакто " Пет звезди " отхвърли да го поддържа в решаващо парламентарно гласоподаване, заради недоволството си от плануваното изгаряне на боклуци в Рим. Президентът Серджо Матарела отхвърли оставката му и вместо това го изиска да се върне в Народното събрание.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР