В Областна администрация Видин се проведе заседание на Областната комисия

...
В Областна администрация Видин се проведе заседание на Областната комисия
Коментари Харесай

Във Видин заседава областната комисия по епизоотиите

В Областна администрация Видин се организира съвещание на Областната комисия за надзор на епидемиите, епизоотиите и зоонозните болести, управлявано от регионалния шеф Албена Георгиева.
„ Наблюдава се усмиряване на епизоотичната конюнктура по отношение  болестта Африканска чума по свинете, както и понижаване на интензитета на разпространяване на вирусната болест на територията на страната “, сподели регионалният шеф при започване на съвещанието. Д-р Адриян Данков, шеф на Областна дирекция по сигурност на храните – Видин срещна присъстващите с епизоотичната конюнктура на територията на България, като означи, че все още в страната няма случай на АЧС по домашни прасета. „ На територията на област Видин се извършват дейности по предварителна защита и недопускане разпространяване на болестта “, означи доктор Данков. Той осведоми, че всички 79 проби за вируса на АЧС, взети от отстреляни диви прасета в региона са негативни, както и следено взиманите проби от свинекомплекса в гр. Дунавци.
 „ Остава готовността на всички институции за навреме образуване и съгласуване на всички дейности, съгласно институционалните пълномощия, за понижаване на риска от появяването на нови случаи на АЧС “, сподели в умозаключение регионалният шеф на Видин Албена Георгиева.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР