В Областна администрация Русе e постъпило искане от Инициативен комитет

...
В Областна администрация Русе e постъпило искане от Инициативен комитет
Коментари Харесай

Ще има ли референдум за по-чист въздух в Русе?

В Областна администрация Русе e постъпило искане от Инициативен комитет за осъществяване на локален референдум , вписан в регистъра на Общински съвет Русе по член 27, алинея 5 (публичен указател от Общински съвет за локален референдум) от Закона за директно присъединяване на жителите в държавната власт и локалното самоуправление (ЗПУГДВМС). С това съобщение стартира административното произвеждане за определяне на обстоятелствата, с които Областна администрация ще има съображение да свика референдум за чистотата на въздуха.
В тази връзка до 45 дни Областна администрация ще има мнение по настояването на Инициативния комитет за провеждането на референдум за чистотата на въздуха. Това показа зам.-областният шеф Свилен Иванов на брифинг. Всеки документ, който е отговор на обещано искане от Областна администрация има тежестта на административен акт. Предвид тъжба в съда от трети страни ще се извърши инспекция. Уведомлението е в развой на разискване в 30-дневен период, а след нови 14 дни ще се издаде административен акт
„ Ще се ревизира броят на хората в подписката и дали същите са най-малко 10% от гласувалите на последните локални избори и желаят референдума “, съобщи бе Свилен Иванов. ГРАО ще осведоми за броя на гласувалите в последните локални избори. От техния отговор ще има последващи дейности.
„ Системата е динамична. В действително време се следи информацията подавана от административните центрове за броя на вписаните и отписани хора по местоживеене “, добави Иванов. Институциите, наранени в поставените въпроси в подписката за референдум ще дават отговор на поставените въпроси, а юристите на Областна администрация ще ревизират и законосъобразността на въпросите.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР