В Областна администрация - Пловдив се проведе първото заседание на

...
В Областна администрация - Пловдив се проведе първото заседание на
Коментари Харесай

Пловдив се готви за голямото преброяване на населението

В Областна администрация - Пловдив се организира първото съвещание на Областната комисия по броене 2021 година по отношение на идното броене на популацията и жилищен фонд.

Преброяването е най-мащабното и изчерпателно статистическо проучване в страната, което се организира на всеки 10 година За повторно в страната ни преброяването ще се организира на два стадия – първият (22-31 януари 2021 г.) ще дава опция за попълване на електронна потребителска карта, а във втория (1-15 февруари 2021 г.) ще се правят визити на семействата, постройките и жилищата от консуматори.

Председател на комисията е заместник-областният шеф Евелина Апостолова. Тя срещна присъстващите с нормативната уредба и решенията на Централната преброителна комисия.

Рекордно малко хора са умряли у нас от началото на 2020 година

Бяха разисквани и признати Правилник за активността на Областна преброителна комисия и учредителен план-график за активността на територията на област Пловдив до края на Преброяване 2021.

Бяха в детайли прегледани другите стадии на броене, като най-голямо внимание се отдели при разискване на дейностите свързани с предварителния обход и същинското броене.

На съвещанието участваха Кристина Захариева – Директор на ТСБ – Юг; Анжела Костадинова –началник отдел „ Държавна благосъстоятелност и районно развитие; Веселин Козарев – шеф отдел „ Координация и европейска интеграция “; Ива Кирова – старши юрист в отдел „ Правен и административен надзор “; Кристина Атанасова – основен специалист отдел „ Координация и европейска интеграция “; Дамяна Тюлева – младши специалист в отдел „ Координация и европейска интеграция “; Ангелина Топчиева – секретар на Община Пловдив; Тонка Григорова – началник на Търговски закон ГРАО – Пловдив, на съвещанието присъстваше и господин Валентин Точев – основен специалист ТСБ-ЮГ, който отговоря за област Пловдив.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР