В Областна администрация Пловдив бе проведена среща, на която бе

...
В Областна администрация Пловдив бе проведена среща, на която бе
Коментари Харесай

Ще има ли Пловдив нов Западен обходен път?

В Областна администрация Пловдив бе извършена среща, на която бе разисквано правенето на ново задание за планиране на Западен обходен път на Пловдив. На нея участваха инж. Иван Досев – член на УС на АПИ, шефът на дирекция " Инвестиционна планиране и отчуждители процедури “ в АПИ – инж. Ася Чипева и специалисти от АПИ, шефът на Областно пътно ръководство – Пламен Райчев, представители и кметове на общините Пловдив, " Родопи ", " Марица " и Куклен, членове на " Бизнесът за Пловдив “, КЦМ и специалисти.

Темата на разискването беше правене на задание за планиране на Околовръстно шосе – пътни възли и кръгови кръстовища, прекосяване на жп линията на КЦМ, уголемение на пътен възел на Пазарджишко шосе.

По време на срещата, която се организира в края на предходната седмица, бяха разисквани разновидности за облекчаването на трафика по едни от най-натоварените пътни връзки – кръговото кръстовище на пътя за Пазарджик и на изхода на Пловдив в посока Асеновград.

Инж. Ася Чипева обясни, че направеният през 2015 година план за Западен обходен път на Пловдив е спрян, тъй като при него не са планувани местни платна и съответни пресичания на републикански и общински пътища. Недоволство в обществеността провокира и изместването на трасето в посока Зеленчукова борса, което се е наложило заради отчет по Оценка на въздействието върху околната среда.

За да бъдат изчистени всички неясноти, беше взето решение всички участници в срещата в десетдневен период да заявят своите условия за пътни връзки и локали, които ще бъдат включени в заданието за правене на нов абстрактен план.

Представители на съдружие " Бизнесът за Пловдив “ настояха двете кръгови кръстовища – на Пазарджишко и Асеновградско, както и мостът над река Марица да бъдат заложени като независими пътни обекти, с цел да може процедурите по тяхната реорганизация да стартират в оптимално къси периоди. Те обявиха, че ще дарят финансирания от тях абстрактен план за естакада, която да свързва на две равнища пътя Пловдив-Асеновград и откакто бъде утвърден от специалистите на АПИ, да стартира правенето на техническо планиране.

Областният шеф назначи нова среща на 5 юли, на която ще бъдат разисквани всички писмени оферти, които ще бъдат включени от специалистите на АПИ в заданието за правене на новия абстрактен план за Западен обходен пат на Пловдив.

ИЗточник: Plovdiv24
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР