В Областна администрация днес представители на различни институции обсъдиха предстоящото

...
В Областна администрация днес представители на различни институции обсъдиха предстоящото
Коментари Харесай

В Стара Загора обсъдиха предстоящо съвместно учение за реакция при тежко ПТП

В Областна администрация през днешния ден представители на разнообразни институции разискаха идното взаимно регионално обучение за реакция при настъпване на тежко ПТП. 

Занятието ще се организира на 23 ноември от 13.30 ч. на територията на летището край Стара Загора. Ще бъде инсценирана верижна злополука, протичаща се  на 195-и километър на автомагистрала „ Тракия “ по време на гъста мъгла. В ПТП-то вземат участие цистерна, пренасяща рискови субстанции, 4 леки автомобила и микробус с пасажери, който се възпламенява по време на случая. Учението ще бъде разграничено на четири оперативни сектора. В първия способените органи ще създадат всичко допустимо да лимитират разлива от цистерната, а след това и да изтеглят отровните субстанции от нея. Във втория сектор ще се прави избавяне на потърпевшите хора от запаления микробус. В самостоятелен триаж медици от ЦСМП ще оказват помощ на ранените. Полицаи ще слагат съответните предупредителни знаци на пътя и ще отклоняват придвижването на потока от коли на автомагистралата по обходни направления.

Предвижда се, с изключение на виновните при такива произшествия институции, в занятието да се включат и червенокръстци от БЧК, както и доброволци от община Стара Загора. 
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР