В Областна администрация – Габрово е разкрит Областен координационен център

...
В Областна администрация – Габрово е разкрит Областен координационен център
Коментари Харесай

В Габрово откриват сборен пункт за помощи

В Областна администрация – Габрово е оголен Областен координационен център по отношение на приемането на територията на региона на лица, напуснали Украйна вследствие на водените военни дейности.

Центърът се управлява от регионалния координатор Кристина Сидорова, която работи в синхрон с всички институции, проучва и обобщава информация, оказва нужната помощ и поддръжка и работи за оптимално привличане на публичен, цивилен и бизнес запас за решение на зародили компликации в процеса на акомодация на пристигналите от Украйна лица.

Към момента на територията на област Габрово са регистрирани общо 110 души – най-вече майки с деца на възраст от 2 до 17 години. В община Габрово в това число и няколко села са настанени 87 лица – 22 от тях са в хотелска част на ТУ – Габрово и комплекс „ Сигнал “, а останалите са в частни домове. В Община Дряново са пристигнали 8 души. В Община Севлиево са 13 като част от тях са настанени в хотел „ Хелиос “, друга – в частни домове. В частен дом са настанени и двама души в Община Трявна. Всеки от тях при регистрирането си в „ Миграция “ попълня анкетна карта, където отбелязва своите характерни потребности – както материални, по този начин и предпочитание за работа и сфера на активност, нужда от обгръщане на децата в учебно заведение или детска градина. Областният координатор, дружно с представителите на общините Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна, държавните структури, БЧК, Ротари клуб, Севлиево 21 век, държавна такса „ Рачо Стоянов “, доброволци от габровските групи за взаимопомощ „ Добрини за Габрово “ и „ Габровските майки и бащи “ спомагат за навреме угаждане на потребностите.

От на следващия ден в спортна зала „ Орловец “ ще бъде открит Сборен пункт за помощи, където по самодейност на „ Добрини за Габрово “ всеки ще може да отнесе нужните артикули за настанените украински жители като: пакетирани дълготрайни хранителни продукти; консерви; кафе; чай; санитарни материали; домакинска посуда; електрически кани за топла вода.

Продуктите могат да бъдат излъчени на служебния вход на спортната зала в делнични дни от 09:00 до 19:00 ч, след което ще бъдат сортирани и разпределяни по посоки.

Всеки, който има предпочитание да даде своя апартамент или къща за настаняване, може да подаде информация на регионалния координатор Кристина Сидорова на имейл или на тел. 0898 815464.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР