В област Търговище училищният звънец ще бие за първи път

...
В област Търговище училищният звънец ще бие за първи път
Коментари Харесай

В област Търговище училищният звънец ще бие за първи път за 808 ученици

В област Търговище учебният звънец ще бие за първи път за 808 възпитаници. Всички образователни заведения на територията на петте общини на региона са кадрово обезпечени, сподели за Българска телеграфна агенция началникът на Регионалното ръководство на образованието (РУО) Елка Станчева. 

По данни на РУО към 12 септември учениците в района са общо 12 864. Те ще се образоват и възпитават в 50 учебни заведения.

Станчева посочи, че до 10 септември са завършени по-крупните поправки в постройките на учебните заведения. Има към момента леки козметични поправки, като ободряване на коридори да вземем за пример, които няма да попречат за откриването на образователната година, безапелационна бе тя. 

По-съществени поправки са осъществени в общо шест учебни заведения – две в община Омуртаг, три в община Попово и едно в община Търговище. Ремонтите са от друго естество – покрив, санитарни възли, класни стаи, коридори и други

Преди дни организацията на новата образователна година бе разисквана на работно заседание с шефовете на учебни заведения от област Търговище.   На него началникът на РУО – Търговище показа значимите моменти първоначално и по време на новата образователна година.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР