В област Сливен средната брутна месечна работна заплата през второто

...
В област Сливен средната брутна месечна работна заплата през второто
Коментари Харесай

С над 10% се е увеличила работната заплата в Сливенско през второто тримесечие на 2022 година

В област Сливен междинната брутна месечна работна заплата през второто тримесечие на 2022 година е 1267 лева ., при 1730 лева междинна за страната. Това оповестиха от териториалното статистическо бюро " Югоизток ". В съпоставяне с останалите области на страната региона се подрежда по този индикатор на 22-ро място.

През второто тримесечие на т.г. междинната месечна работна заплата за област Сливен се е нараснала по отношение на първото тримесечие на 2022 година с 10,7 %, като за публичния бранш междинната месечна заплата бележи растеж с 11,6 на 100 и доближава 1593 лева , а в частния се усилва с 10 %, достигайки 1121 лв..

Най-висока междинна брутна месечна заплата получават наетите в секторите „ Образование “, „ Държавно ръководство ” и „ Производство и систематизиране на електрическа и топлинна сила и на газообразни горива “.

За интервала наетите в региона доближават 36,6 хиляди, като по стопански действия максимален е относителният дял на наетите в дейностите „ Преработваща индустрия “ – 29,1 %, „ Търговия; Ремонт на коли и мотоциклети “ - 15,3 на 100 и „ Хуманно опазване на здравето и обществена работа “ - 10,9 %.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР