В Обединеното кралство от скарлатина наскоро загинаха шест деца, а

...
В Обединеното кралство от скарлатина наскоро загинаха шест деца, а
Коментари Харесай

Колко опасна е скарлатината

В Обединеното кралство от скарлатина неотдавна починаха шест деца, а у нас в последно време се регистрира растеж на болестта измежду децата. Съветите на лекарите, както и се чака, са за предварителна защита и наблюдение от страна на родителите за положението на децата. За да осъществим тази рекомендация обаче е нужно да сме наясно какво съставлява скарлатината. Ето и какво знаем за нея.

С отпадането на условието за носене на маски е напълно предстоящо инфекциите да се популяризират по-лесно измежду хората. Скарлатината съставлява една такава зараза, породена от стрептокок от група А. Той от своя страна води до редица признаци, които варират от леки до тежки. Добрите вести са, че болестта не е съдбовно за множеството хора, които се заразяват с него.

Стрептокок А е бактерия, която се открива в гърлото и по кожата, и нормално предизвиква тресчица и инфекции на гърлото. Въпреки че доста хора прекарват болестта без признаци, могат да го разпространят на други посредством кашлица, кихане и контакт от близка отдалеченост.
 
Сред признаците на инфекцията са болежка при преглъщане, тресчица, кожни обриви и подути сливици, и жлези.

" Инфекцията нормално е относително безобидна ", споделят здравните специалисти, само че и предизвестяват, че в редки случаи, когато бактерията създава токсин, болестта може да стане съществено и да аргументи сепсис, инфектиране на сърцето и отровен потрес с органна непълнота.

За да се предотврати задълбочаване на скарлатината лекарите поучават родителите неотложно да потърсят лекарска помощ, в случай че детето им наподобява " доста болно " и е със признаци като температура, повръщане, мускулни болки или обрив. Въпреки че ваксина против болестта няма, то дейно се лекува с антибиотици, пише .

Успокояващото наблюдаване на лекарите е, че увеличението на инфекциите не значи появяването на нов вариант. То евентуално е резултат от това, че повече хора се заразяват поради това, че към този момент не са толкоз обществено внимателни, колкото по време на пандемията.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР