В някои страни в Европа влизат в сила нови ограничения. Правителството

...
В някои страни в Европа влизат в сила нови ограничения. Правителството
Коментари Харесай

Обръчът се стяга. Новите мерки в Европа

В някои страни в Европа влизат в действие нови ограничавания. Правителството в Португалия разпореди нощните клубове и питейни заведения да затворят порти, а хората да работят от къщи от 27 декември най-малко до 9 януари.Целта е да се управлява разпространяването на COVID-19 по време на празниците. Премиерът Антониу Коща разгласи също, че за настаняване в португалски хотели ще се изисква негативен тест за ковид. Властите ще лимитират събиранията навън на групи до 10 души в новогодишната нощ.

Австрия стяга ограниченията. Заведенията от през днешния ден ще затварят в 22, а не в 23 часа. Правилото ще бъде в действие до 31 - ви декември.

" Ще понижим работното време на заведенията.Всичко ще стартира на 27 - ма декември ", разгласи Катарина Райх, началник на спешния център за COVID-19.

От 27-ми декемри Дания стяга ограниченията по границите си.Пристигащите в страната, които нямат позволение за пребиване в страната, са задължени да демонстрират тест за ковид без значение от имунизационния им статус. PCR пробата би трябвало да е изработен не по-късно от 72 часа преди влизането в Дания, а бързият антигенен тест не по-късно от 48 часа.

Във връзка с ограничение на разпространяването на ковид управляващите в Чехия също постановат от 27-ми декември наложителен PCR тест за всички идващи жители в страната. Той би трябвало да бъде изработен до 72 часа преди влизане в Чешката република, като новото условие няма да се ползва при пасажери, които са си сложили бустерна доза ваксина.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР