В новосъздадената църква Габола в градчето Ориндж Фарм близо до

...
В новосъздадената църква Габола в градчето Ориндж Фарм близо до
Коментари Харесай

И пияниците се уредиха със своя църква

В новосъздадената черква Габола в градчето Ориндж Фарм покрай Йоханесбург се благославя пиенето на алкохол, което не е считано за грях, предава АP.

Създателят на новото изповедание е самопровъзгласилият се за папа Тсиетси Макити. По време на службите се употребява бира и уиски. Дори когато се ръкополагат нови свещеници, те се помазват с шотландския концентрат и пият от него от сребърна чаша. А миряните скандират "Алелуя " и на собствен ред се черпят с питие.





"Ние сме черква, която сплотява всички южноафриканци, консумиращи алкохол и отхвърлени заради тази причина от останалите храмове, акцентира Тсиетси Макити. Църквата Габола има за цел да вкара още веднъж в правата религия отхвърлените ни братя и сестри, считани за грешници. Ние пием, с цел да се изцелим, с цел да вкараме Светия дух в нас! ", декларира създателят на алкохолното изповедание.

Но мнозина в РЮА се усещат скандализирани от практиките в църквата Габола. Традиционните свещеници упорстват управляващите да я забранят. Мотивът им е, че почитателите на "папата " Макити употребяват Библията по еретичен метод, като предизвикват посещаването на кръчми и пиенето на алкохол.

Формалният мотив за възбраната би трябвало да бъде неспазването на общинските закони в ЮАР, които не позволяват близкото съседство на храмовете с питейни заведения. А църквата Габола организира своите служби в Ориндж Фарм точно в опушен бар.



Необичайните религиозни практики не са необичайност в РЮА. Неотдавна беше наказан свещеник, който пръскаше лицата на богомолците с домакински инсектицид, с цел да ги освободи от злите духове, напомня организацията.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР