В новогодишното си послание германският канцлер Ангела Меркел Ангела Меркел

...
В новогодишното си послание германският канцлер Ангела Меркел Ангела Меркел
Коментари Харесай

Меркел призова за солидарност и сплотеност в новогодишното си послание

В новогодишното си обръщение немският канцлер Ангела Меркел Ангела Меркел - немски политик, канцлер на Федерална Република Германия. Родена на 17 юли 1954 година... към профила приканва съгражданите си да покажат взаимност и взаимно почитание в политическите разногласия, съобщи ДПА.

В обръщението, което ще бъде излъчено тази вечер по малкия екран, и чийто текст беше публикуван авансово, Меркел изброява пожеланията си за Новата година.

Нека още веднъж си спомним какви полезности ни сплотяват надълбоко, дано още веднъж сложим общността на напред във времето, дано още веднъж се постараем да обръщаме повече внимание един на различен, само че същинско внимание - в действителност да сме деликатни, в действителност да слушаме, да демонстрираме схващане, споделя Меркел, представена от ДПА.



Консервативният водач дава обещание да се заеме с възходящите обществени разлики в немското общество и да работи за съставянето на устойчиво държавно управление, съобщи Ройтерс.

Като основни цели тя показва увеличени вложения в сигурността и защитата, усъвършенствано опазване на здравето и обучение и старания за превъзмогване на възходящата неравнопоставеност сред града и селото, отбелязва Българска телеграфна агенция.

"Светът няма да ни чака. Трябва в този момент да създадем изискванията, които да подсигуряват, че Германия ще продължи да просперира след 10-15 години. А Германия ще просперира единствено в случай че триумфът й служи на всички хора и усъвършенства и обогатява живота ни ", продължава Меркел, представена от Ройтерс.

По думите й в този момент повече германци от когато и да било преди са загрижени за обществената единодушие: едни хвалят разнообразното и отворено общество в Германия, до момента в който други се опасяват от възходящата престъпност и принуждение, оплакват се от неналичието на лекари в селските региони и се тревожат по какъв начин ще се оправят с притока на имигранти.

"И двете са действителности в нашата страна - триумфът и оптимизмът, само че също по този начин страховете и подозренията. За мен и двете са тласък ", споделя тя. По думите й политиците би трябвало да се заемат с бъдещите провокации, само че и с потребностите на всички жители, като обезпечаването на положителни работни места, по-добър цифров достъп и облекчения за фамилиите. Чувствам се задължена от тази заръка, най-много като част от работата за създаване на ново устойчиво държавно управление за Германия през новата година, прибавя Меркел.



Според нея решаващият въпрос през идващите години ще бъде укрепването на Европейския съюз и неговия стопански триумф, и в това време укрепването на външните му граници и сигурността. Канцлерът даде обещание през настъпващата година дружно с Франция да спомага за сплотеността на Европейски Съюз, съобщи ТАСС.

Бъдещето на Германия неразривно е обвързвано с бъдещето на Европа, споделя тя. По думите й всичките 27 страни членки би трябвало да проявят взаимност. Общността би трябвало да пази своите полезности както вътре в личните си граници, по този начин и оттатък рамките им, освен това би трябвало да го прави солидарно и с убеденост в силите си. Става дума за това дали можем да работим за обективна и стопански сполучлива Европа, за отбрана на външните граници и сигурността на жителите. Германия и Франция са подготвени да работят дружно за тази цел, желаят да приготвят Европа за бъдещето, декларира Меркел, представена от ТАСС.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР