В новогодишното си обръщение германският канцлер Ангела Меркел ще каже

...
В новогодишното си обръщение германският канцлер Ангела Меркел ще каже
Коментари Харесай

Меркел: Европа е топ приоритет на новото правителство

В новогодишното си послание немският канцлер Ангела Меркел ще каже пред жителите на Германия, че европейското съдействие е " решаващият въпрос през идващите години ", осведоми Агенция Франс Прес.

Лидерът на страната ще подчертае, че като в никакъв случай преди 27-те страни членки на Европейски Съюз би трябвало да бъдат по-силно обединени като общественост.

Според нея бъдещето на Германия е неотлъчно обвързвано с бъдещето на Европа , припомняйки, че Берлин се надява да работи с проевропейския френски президент Еманюел Макрон за бъдещото усъвършенстване на съюза.

" Въпросът ще бъде дали ние, европейците, можем да представим полезностите си вътрешни и външно, самонадеяно и със взаимност ", ще добави Меркел.

Европа би трябвало да бъде стопански мощна и обективна , а също по този начин да " защитим външните си граници и да дадем сигурност на жителите си ", ще каже още тя.

Меркел дава обещание при започване на 2018 година да образува устойчиво държавно управление , подкрепяно от парламентарното болшинство.

" Светът няма да ни чака. Сега би трябвало да създадем изискванията Германия да се показа добре през идващите 10-15 година ", ще добави тя.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР