В новата бюлетина за местните избори има вадраче Не подкрепям

...
В новата бюлетина за местните избори има вадраче Не подкрепям
Коментари Харесай

Гласовете Не подкрепям никого ще отчитат само избирателната активност

В новата бюлетина за локалните избори има вадраче " Не поддържам никого ". С това тя е по-различна от тази от 2015 година, сподели пред Българска национална телевизия Александър Андреев, представител на ЦИК. Гласовете " Не поддържам никого " са действителни, само че те няма да бъдат преброени за нито една от политическите сили, които вземат участие, или за самостоятелен претендент. Те ще се регистрират единствено във връзка с изборната интензивност, само че при изчисление на резултатите по кандидатски листи не се вземат поради.
" На последващо място - преференциите са изписани към този момент с трицифрени номера от 101 до оптималния брой, който е на мандатите в общинския съвет на дадената община, в която ще се гласоподава ", изясни още той.
Вчера ЦИК сподели тази, която е за общински съветници в София. Максималният брой на кръгчетата е 61, колкото е и съставът на общинския съвет в София. Преференциите за претендентите се означават в кръгчето с техния номер, със наследник химикал, със знак " Х " или " V ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР