В нов пик на заболеваемостта сме и трябва да ограничим

...
В нов пик на заболеваемостта сме и трябва да ограничим
Коментари Харесай

Д-р Симидчиев: В нов пик сме и трябва да ограничим контактите

В нов пик на заболеваемостта сме и би трябвало да ограничим контактите си. Това предизвести пред БНР пулмологът доктор Александър Симидчиев, лидер на листа на " Демократична България " в 26 многомандатен регион - София област.

" Местата, където би трябвало да се лимитират околните контакти сред хората, са тези, където се събират огромни групи - заведения, хорове, концерти, тъй че това е моят съвет, в случай че бях здравен министър, аз преди всичко съм човек, по-късно доктор, по-късно вероятно мога да стана политик, в случай че хората ме изберат ", показа лекарят.

" Аз като човек обичам да оказвам помощ, основано на данните да се откомандировам на потребностите на обществото, аз съм и много сдържан също така във вижданията си и за пандемията в това число. А кресливото говорене докара хората да не могат да вземат верните неща - във връзка с носенето на маски, на хората би трябвало да се сервират разбираеми послания, те когато знаят, ще се оправят по-добре ", изясни доктор Симидчиев.

" За говоренето за опазването на здравето по време на предизборната акция в центъра на промяната би трябвало да са хората, а не пациентите - тъй като пазенето на здравето е по-ключовият проблем и фокусът би трябвало да е върху предварителната защита. На второ място това, за което би трябвало да се приказва, е дигитализацията на опазването на здравето, с цел да има надзор върху харченето на парите в опазването на здравето ", уточни още доктор Симидчиев.

По думите му профилактиката е консенсусната точка, по която би трябвало да се обединят претендентите за депутати. Това би трябвало да е надпартиен диалог, а не политически.

Д-р Симидчиев разясни, че е избрал " Демократична България ", тъй като техните послания съвпадали с неговите визии. Той не разясни дали е подготвен да влезе и в изпълнителната власт.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР