В нов доклад на Амнести Интернешънъл се критикува остро зачестилата

...
В нов доклад на Амнести Интернешънъл се критикува остро зачестилата
Коментари Харесай

Oрганизации предупреждават за опасностите от гумените куршуми

В нов отчет на Амнести Интернешънъл се подлага на критика остро зачестилата приложимост на гумени патрони по време на всеобщи демонстрации. Явлението към този момент се следи в разнообразни страни по целия свят. Амнести и други 30 организации се сплотяват с апел за подписването на интернационален контракт срещу този по този начин наименуван „ инструмент за мъчение “.

В отчета Патрик Уилкен декларира, че производството и търговията с оръжия, известни като Kinetic Impact Projectiles – гумени и пластмасови патрони – би трябвало да бъдат следени, с цел да се противодейства на това, което той назовава " нарастващ цикъл на злоупотреби ".

Докладът е резултат от петгодишно изследване в десетки страни и разкрива, че хиляди протестиращи са били ранени, а десетки – убити вследствие на потреблението на тези оръжия. Във Франция да вземем за пример, в разгара на митингите на " жълтите жилетки " сред ноември 2018 година и май 2019 година са били ранени близо 2500 протестиращи. 440 пострадвания на очите са регистрирани в Чили от началото на митингите през 2019 година

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР