В нощта преди инцидента с тръбите на Северен поток в

...
В нощта преди инцидента с тръбите на Северен поток в
Коментари Харесай

В нощта на инцидента със Северен поток американски хеликоптер кръжал 9 часа около мястото

В нощта преди случая с тръбите на " Северен поток " в Балтийско море хеликоптер на американските военновъздушни сили е бил видян наоколо до мястото.

 

Lenta.ru научи за това от данните на портала за следене на полети Flightradar, цитира " Гласове "

По данни на Flightradar многоцелевият Sikorsky MH-60R Strike Hawk е кръжал девет часа - от 19:30 ч. московско време в неделя, 25 септември, до 04:30 ч. московско време в понеделник, 26 септември - над Балтийско море на към 250 км от датския остров Борнхолм, край който е намерено приключването на газ.

Известно е, че машината е оборудвана за осъществяване на редица задания, в това число противопоставяне на надводни и подводни цели, поддръжка на морската артилерия, наблюдаване и предаване на връзки. Той се употребява за интензивни крайбрежни боеве и интервенции в открити води.

На 27 септември бе обявено, че хеликоптери на американските военновъздушни сили са направили полети в региона на повредата на " Северен поток ". Самолети от същия модел прелитат директно над региона на теча първоначално и средата на септември.

На 26 септември е регистриран внезапен спад на налягането в струните на " Северен поток ", а по-късно и съществени повреди в три сектора. Германските служби за сигурност признаха, че двете влакна на газопровода към този момент няма да могат да се употребяват и ще бъдат дефинитивно затворени.

По-късно Кремъл описа за загубите на Русия по време на случая, а говорителката на съветското външно министерство Мария Захарова прикани президента на Съединени американски щати Джо Байдън да изясни ролята на Вашингтон в случаите - през февруари тази година американският водач заплаши да " постави завършек на " Северен поток ".

 

Повече от половината газ, който се намираше в двата газопровода - " Северен поток-1 " и " Северен поток-2 ", към този момент е изминал във водите на Балтийско море, откакто по-рано през седмицата двете уреди бяха наранени от гърмежи, аргументите за които още са незнайни. Това осведоми ДПА, базирайки се на изказване на Датската енергийна организация.

При скоростта, с която газът се изпуска от двата газопровода, по които общо има три теча, се чака те останат празни в неделя, сподели ръководителят на организацията Кристофър Боцау. Според изчисленията на датската организация въздействието върху климата от приключването подхожда на към една трета от общото влияние върху климата на Дания в продължение на цяла година. Изтичащият газ е най-вече метан.

Източник: lenta.ru,  ДПА
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР