В нощта на Бъдни вечер срещу Коледа се очаква понижение

...
В нощта на Бъдни вечер срещу Коледа се очаква понижение
Коментари Харесай

Голяма опасност надвисва над България в нощта срещу Коледа

В нощта на Бъдни вечер против Коледа се чака намаляване на температурите, а по високопланинските региони е допустимо дъждът да премине в сняг, като с това се усилват и предпоставките за поледици. Това оповестяват от Агенция "Пътна инфраструктура " (АПИ).

Прогнозата на метеоролозите е, че на 24-ти против 25-ти декември във вечерните и ранните утринни часове тук-там в Западна България и Предбалкана дъждът ще се примесва със сняг.

В тази връзка Агенция "Пътна инфраструктура " приканва водачите да потеглят на път с коли, готови за зимни условия, да карат със съобразена скорост и да не подхващат рискови изпреварвания и маневри.

Всички машини на пътноподдържащите компании са в цялостна готовност за разчистване и култивиране на републиканските пътища.

За повишение сигурността на придвижване е допустимо затваряне на избрани сектори за култивиране на настилките с химически субстанции и инертни материали.

Гражданите и транспортни компании могат да получават информация за настоящата пътна конюнктура в страната от интернет страницата на АПИ – api.bg , както и когато и да е на денонощието на телефон 0700 130 20 в АПИ.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Какво ще е времето по дни и часове може да видите в рубриката на БЛИЦ, в която ви осведомяваме в действително време какви са климатичните условия в страната
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР