В нощта на 2 януари руската федерация извърши пореден масиран

...
В нощта на 2 януари руската федерация извърши пореден масиран
Коментари Харесай

МВнР на Украйна: Руската армия атакува само цивилни обекти

В нощта на 2 януари съветската федерация извърши следващ масиран ракетен удар по украински градове.


Противникът изстреля десетки ударни дронове, крилати и аеробалистични ракети по Киив, Харкив, Миколаив, Кропивницки и други обитаеми места. Това се споделя в изказване на Министерството на външните работи на Украйна по отношение на съветските ракетни офанзиви против Украйна.

В Киев бяха регистрирани редица опустошения, в това число попадения в жилищни здания, склад, супермаркет и газова инфраструктура. В някои региони на столицата няма ток и вода.

Руската федерация нападна също жилищни региони на Харкив.

Към тази заран към този момент се знае за 92 ранени и 4 починали. Като се има поради, че издирвателно-спасителните интервенции не престават, броят на жертвите може да се усили.

Русия продължава да води война против украинските дами, деца и старци. Атакуваните от съветската войска обекти са единствено цивилни.

Министърът на външните работи Дмитро Кулеба прикани непознатите страни да реагират уверено на следващата съветска терористична офанзива, като подхващат набор от ограничения, които, наред с други неща, да включват ускорение на доставката на Украйна на спомагателни системи за противовъздушна защита, бойни дронове от всевъзможен вид и ракети с обхват на деяние над 300 километра, взимане на решение за прекачване на замразени съветски активи за потребностите на Украйна и преустановяване на контактите с съветски дипломати в съответните столици и интернационалните организации.

Терористичният режим в Москва би трябвало да почувства, че интернационалната общественост няма да си затвори очите за избиването на цивилното украинско население и унищожаването на сериозна украинска инфраструктура, се споделя още в изказването. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР