В нощта на 14 април Иран предприе масирана атака срещу

...
В нощта на 14 април Иран предприе масирана атака срещу
Коментари Харесай

Израел победи, не го нападайте, моля: Западните медии се изплашиха от реакцията на САЩ

В нощта на 14 април Иран предприе масирана офанзива против израелски военни цели с дронове, балистични и крилати ракети. Медиите я назовават ​​най-мащабния в историята на близкоизточните спорове. Атаката беше отговор на израелска ракетна офанзива против иранското консулство в Сирия на 1 април. Константинопол изследва изявленията на непознатите издания.

Между другото, и двете страни в спора към този момент съумяха да заявят триумфа на дейностите на своите въоръжени сили.

Така командващият Генералния щаб на иранските въоръжени сили военачалник Мохамад Багери съобщи, че интервенцията " Истинско заричане " е приключена и всички набелязани цели са изумени.

Ирански представители в Организация на обединените нации също предизвестиха Израел и Съединени американски щати да не се пробват да нанесат ответни удари. Израелският министър председател Бенямин Нетаняху на собствен ред разгласи, че Цахал и съдружниците са свалили 99% от вражеските ракети и безпилотни самолети, а останалите не са предизвикали съществени вреди.

Сутринта на 14 април западната преса предстоящо зае страната на Израел, прехвърляйки напълно отговорността за ескалацията на спора на Иран.

Медиите подготвяха читателите за продължение на горещата фаза на спора, само че до следобяд мненията на западните публицисти претърпяха радикална промяна.

Конфликтът не е ли завършил?

На основната страница на уеб страницата на американската медийна корпорация CNN, да вземем за пример, бяха оповестени едновременно няколко публикации за нощния ракетен удар, нито в едно от заглавията не се загатваше, че той е ответен. Читателите бяха осведомени, че спорът сред Израел и Иран не е решен и че би трябвало да изчакат отговор.

Няма изказвания и от иранското държавно управление, че счита това за завършек на спора към офанзивата против консулството в Сирия. Напротив, читателите са деликатно, само че настойчиво готови за продължаването на въоръжения спор сред Иран и Израел.

Американският ефирен канал FOX News също приготви феновете за ескалация, като разгласи, че " целият свят " поддържа Израел.

Но сходни изказвания са, меко казано, пресилени. Докладът „ Световните водачи групово осъждат „ безразсъдната “ офанзива на Иран против Израел: „ Ние сме зад Израел “ “ изброява същите тези водачи.

Сред оповестените за „ международни водачи “ са английският министър председател Риши Сунак, канадският министър председател Джъстин Трюдо и немският външен министър Аналена Бербок.

Тоест представители на страни от НАТО и съдружници на Съединени американски щати. Подобно на сътрудниците си от CNN, публицистите от FOX непретенциозно премълчават обстоятелството, че иранската офанзива е отговор на унищожаването на консулството в Сирия.

" Тези офанзиви в допълнение показват пренебрежението на иранския режим към мира и стабилността в района. Ние поддържаме правото на Израел да отбрани себе си и своя народ от тези офанзиви ",

– FOX цитира думите на Джъстин Трюдо.

Следобед обаче изказванията в пресата станаха по-сдържани. Това стана след диалог сред американския президент Джо Байдън и израелския министър председател Бенямин Нетаняху.

Съединени американски щати не са подготвени да продължат спора

Байдън зае много по-сдържана позиция. Axios, базирайки се на свои източници в администрацията на Белия дом, написа, че в диалог с Нетаняху той твърди, че е споделил, че Съединените щати няма да поддържат никакъв вид за въоръжен отговор на Израел против Иран.

Според неназован почитан чиновник на Белия дом държавното управление на Съединени американски щати се притеснява, че израелски ответен удар ще докара до огромен спор, който ще обхване целия район.

" Байдън и неговите съветници са надълбоко загрижени, че израелският отговор на иранската офанзива ще докара до районна война с пагубни последствия ".

– написа Axios.

На сходно мнение са и публицистите от The New York Times. След като проучиха изказвания на Джо Байдън и други висши американски чиновници, те стигнаха до извода, че Съединените щати няма да поддържат въоръжена контраофанзива на Израел.

" Прехващането на съвсем всичките над 300 дрона и ракети в събота вечер сподели, че Израел излезе победител в борбата си с Иран и потвърди на враговете си способността си да се пази дружно с американските си съдружници, което значи, че не би трябвало да отвръща на огъня ".

– написа The New York Times.

Просто казано, администрацията на Байдън предлага да дефинира Израел като победител в тази фаза на борбата с Иран и да го приключи. Но този метод плаши европейските съдружници на Съединени американски щати, които се опасяват, че неналичието на безспорна поддръжка от Съединени американски щати може да докара до трета международна война.

Сценарият за нуклеарна война оживява

Така английският The Sun не изключва потреблението на нуклеарни оръжия. Изданието отбелязва, че преди този момент тъкмо този сюжет за експлоадирането на Третата международна война е бил изчислен от английски специалисти.

Журналистите, базирайки се на военни специалисти, предвиждат потреблението на нуклеарно оръжие. Твърди се, че в авансово формирана симулация на спор събитията са се случили по сходен метод.

Първо, Иран нанася солиден ракетен удар, Съединените щати отхвърлят да поддържат военния отговор на Израел и Тел Авив взема решение да употребява своя нуклеарен боеприпас. Първите две точки към този момент са изпълнени.

$Има опасения, че всяка борба сред Иран и Израел може бързо да ескалира в нуклеарна война и да провокира трета международна война. Симулацията, основана от военни и специалисти по сигурността, основава плашещ сюжет малко по малко, който стартира с ракетни удари като тези, следени този уикенд...

След това Тел Авив безрезултатно ще изиска интервенция на Съединени американски щати и ще се окаже изолиран в битката си против Иран. Израел, с цел да принуди Иран да се съобщи, ще извърши " несмъртоносна " нуклеарна детонация над иранска територия, преди да изстреля 50 нуклеарни бойни глави към врага$,

– написа The Sun.

До сходни изводи стигна и немският Der Spiegel. Водещият боен сътрудник на изданието Тор Шрьодер е убеден, че Израел е изправен пред историческа алтернатива.

Според него неналичието на ответен удар против Иран може да подкопае така и така нежната позиция на израелския министър председател Бенямин Нетаняху, което би нараснало известността на локалната „ партия на войната “. Но при положение на контраофанзива има огромен риск от започване на широкомащабна война с трети страни, въвлечени в нея.

Всъщност и двата разновидността могат да доведат до ескалация на спора. Но заради географското разположение на двете страни сухопътна война без присъединяване на трети страни е просто невъзможна.

Какво от това?

Ответният удар на Иран против Израел беше предстоящ, западните разследващи служби предизвестиха авансово за неговата подготовка. Да, в действителност самият Техеран интензивно популяризира идното нахлуване.

Но реакцията на управлението на Съединени американски щати се оказа непредвидима, в това число и за западните медии. Байдън и неговият екип отхвърлиха да поддържат израелските контраудари.

Това провокира известна суматоха в европейските медии, те побързаха да очертаят апокалиптичните последствия от сходна позиция. Твърди се, че без поддръжката на Съединени американски щати Израел може да прибегне до нуклеарно оръжие.

Въз основа на тази реакция може да се стигне до извода, че Съединени американски щати и Европа дотам са привикнали с войнствената позиция на американското управление, че стартират да възприемат по-сдържаните изказвания като уязвимост. И е допустимо тя да е тъкмо такава – след бягството от Афганистан през 2021 година, както и неуспеха на военната поддръжка за Украйна.

Превод: СМ

Източник: Царьград

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед33883Татяна Дончева: " ЛЕВИЦАТА! " би трябвало да търси своите лични симпатизантиАлтернативен Поглед35489Татяна Дончева за Политическа партия: Тези хора в никакъв случай не са били на огромни хоризонтиАлтернативен Поглед76396Ген. Димитър Шивиков: В обединението на искащите на Макрон ще бъдат натикани страните от соцлагераАлтернативен Поглед33771Ген. Димитър Шивиков: След 9 месеца бременност ГЕРБ-СДС и ППДБ родиха един ФранкенщайнАлтернативен Поглед49996Красимир Каракачанов: Към първия ден на войната Русия превъзхожда Украйна 10:1. Сега е доста повече!Алтернативен Поглед553704Георги Марков: След изказването на Макрон ние сме доста покрай трета международна войнаАлтернативен Поглед183177Георги Марков: Орбан: В Брюксел царува военно състояние! Те живеят в различен свят,...на друга планета!  Николай Витанов, Харков, обграден, съветската войска, пр </div>

</article>
<style>
.youtube{
  width:100%;height:500px;
}
@media only screen and (max-width: 600px) {
.youtube {
    height:250px;
  }
}
</style>
<div style=Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР