В нея са заложени няколко приоритетни области. Сред тях са

...
В нея са заложени няколко приоритетни области. Сред тях са
Коментари Харесай

Програма за закрила на детето одобри социалната комисия във Варна

В нея са заложени няколко предпочитани области. Сред тях са възстановяване на стандарта на всяко дете и обезпечено правото му да живее в подкрепяща фамилна или близка до нея среда и основаване на условия за обществено включване. Приоритет е още обезпечаване на достъпа на всяко дете до качествена предучилищна подготовка и обучение. Интегриране и обезпечаване на спомагателна поддръжка съгласно откритите потребности на децата и учениците от разнообразни етнически групи, със специфични просветителни потребности и/или хронични болести и в неравностойно състояние.

Заложено е още осъществяване на здравна политика към децата, гарантиране на детското здраве и поощряване на здравословен метод на живот и здравна просвета.

Сред целите са още: повишение на осведомеността по отношение на правата на децата, насилието над деца и стимулиране на интензивно присъединяване в противодействието му; основаване на условия за пълноценно потребление на свободното време, отдих и развиване на качествата на детето; осъществяване на действия за кариерно насочване и консултиране на децата и учениците.

Програмата е израз на волята и готовността на общинската власт за повишение качеството на живот за всички групи деца, съгласно възрастта, обществения статус, физическото, здравословно и психическото им положение.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР