В неравната битка с килограмите често пъти ние, дамите опитваме

...
В неравната битка с килограмите често пъти ние, дамите опитваме
Коментари Харесай

Признаците, които издават забавен метаболизъм

В неравната борба с килограмите неведнъж ние, дамите опитваме всичко – строги диети, изтощителни тренировки, разтривки и съвременни процедури за тяло. Мотивацията обаче не трае дълго. Един фамилен празник или почивка могат да объркат всички проекти и да се озовем още веднъж на старта, където всичко стартира изначало.

Виним гените, неналичието на придвижване или многочислените задължения за нашата не добра физическа форма. В края на деня сме изтощени и душевен претрупани, а пътят до фитнес залата ни се коства непостижим. Консултираме се с приятелки и познати, и тогава в съзнанието ни изниква думата „ метаболизъм “. Често приказваме за него, когато разясняваме последната диета или компликации със свалянето на тегло.

Какво в действителност съставлява метаболизмът?

Най-просто казано, това е способността нашето тяло да преобразува поетите калории в сила за организма. Ако имате бърз метаболизъм, веществата, които поемате с храната ще се обработват бързо, като също така вие ще изгаряте и повече калории в положение на покой – да вземем за пример когато лежите и гледате телевизия. И назад – забавената обмяна на веществата ще ви попречи да усвоявате бързо поетите субстанции, както и да изгаряте калории. Съответно – вие ще се нуждаете от приема на по-малко количество храна, в сравнение с човек с бърза обмяна.

Как да разберем дали имаме занимателен метаболизъм?

Броите калории, ходите на фитнес, спите задоволително, все пак качвате тегло. Вероятно повода може да е занимателен метаболизъм. Много дами споделят за повишен вкус, който може да е сигнал за хипофункция на щитовидната жлеза. Ако имате подозрения за това, неотложно се консултирайте с доктор експерт. Ето някои от най-честите признаци на забавения метаболизъм.

Умора

Ако тялото ви усвоява постепенно силата, която му се дава, това може да е причина да се чувствате изтощени доста постоянно денем. Ендокринолози споделят, че най-честият сигнал за забавена обмяна (освен покачването на тегло) е точно умората.

Суха кожа

Бавният метаболизъм значи, че клетките не са по този начин дейни, като надлежно те не получават нужното количество кръв. Когато кожата не получава нужните ѝ субстанции, тя губи блясъка си, а вие можете да я усещате суха и сърбяща.

Чести главоболия

Безпричинни главоболия или мигрени могат да бъдат сигнал, че нещо с обмяната на веществата ви не е наред.

Запек

Проблемите с изхождането могат да са симптом за забавена обмяна, защото храата не може да бъде добре смляна и усвоена.

Чупливи нокти

Липсата на задоволително количества скъпи субстанции въздейства с изключение на на положението на кожата и на здравето на ноктите.

Косопад

Бавният метаболизъм може да повлияе на растежа и обновяването на косата ви.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР