В неделя вечерта, на 10 април, мощен взрив прогърмя в

...
В неделя вечерта, на 10 април, мощен взрив прогърмя в
Коментари Харесай

Най-мощният взрив избухна от началото на войната в Николаев

В неделя вечерта, на 10 април, мощен гърмеж прогърмя в Николаев. Прозорците на постройките са избити. Има и ранен мъж. Това заяви в своя Telegram канал ръководителят на Николаевската регионална военна администрация Виталий Ким, предават международните организации, съобщи Блиц.

Съобщението от шефа на ОВА се появи в 23:18 часа. Около 22:20 часа е оповестена въздушна паника в целия район.

" В момента един охранител е ранен от счупено стъкло след огромната детонация. Изясняваме дали системата за противовъздушна защита е работила или е то просто е полетяло ", написа той. По-късно Ким добави, че детонацията е предизвикала пожар в гората, който бързо е премахнат.

" Провериха въздуха - чист е, даже мериха радиацията, за всеки случай. Всичко е в границите на естественото ", добави още той.В същото време Телеграм-каналът " Политика на страната " разгласява фотография на един от жилищата в Николаев след детонацията.

" Взривът в Николаев беше толкоз мощен, че прозорците изхвърчаха в жилищата, а таваните се сринаха ", оповестяват пострадали.

Какъв тъкмо обект е бил нападнат обаче не стана ясно и до сутринта.

 Както стана ясно от информации в международните организации, съветски нашественици бомбардираха жп гарата в Николаев на 7 април. Заради това е тя сега не работи.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР