В неделя в сградата на Народния театър Иван Вазов бившият

...
В неделя в сградата на Народния театър Иван Вазов бившият
Коментари Харесай

Божидар Димитров основава движение за възход и величие на България

В неделя в постройката на Народния спектакъл " Иван Вазов " някогашният към този момент шеф на Националния исторически музей Божидар Димитров ще основе надпартийно придвижване, което най-вероятно ще се назовава " Кан Крум ". Това се разбра от думите му в утринния блок на БиТиВи.

Той разгласи това си желание в края на декември пред същата телевизия. Още тогава изясни, че то ще е формирано от професори от всички сфери като задачата е да се възроди традицията на професорските държавни управления от 1935-1943 година За разлика от декември, когато обясняваше, че концепцията му може да се реализира единствено с присъединяване в политиката, през днешния ден Димитров уточни, че придвижването ще е надпартийно.

Въпреки това то имало доста значима цел - ще работи не за избавление на България, а за двете В - напредък и великолепие на България, което можело да стане единствено при президентска република. В отговор на въпрос посочи, че надалеч преди президентът Румен Радев да разгласи парламентарната република за атрофирала, той и съидейниците му оповестили, че тази форма на ръководство на България се е изчерпала.

Щом е атрофирала, може да се оправи единствено с президентска република както са създали редица страни, разгласи Димитров. На въпрос дали това няма да отвори опцията за властническо ръководство на страната, историкът попита риторично: Примерно, в случай че аз бъда президент, мислите ли, че е докарам нещата до авторитаризъм?!

Оценката на Димитров е, че ще се нужни най-малко година и половина-две преди набелязаната цел да бъде изпълнена. Не може да продължаваме да се влачим с тази атрофирала република, в която фризьорки стават министри на културата, социоложки на Министерство на вътрешните работи и т. н., проучва той. Успокои, че не планува да се не разрешават политическите партии, само че пък можело депутатите да се понижат до 100..

Божидар Димитров разгласи и че ще бъде направено копие на меча на кан Кубрат, открит през 1912 година край село Малая Перешчепина в Украйна. Заедно с голям брой сребърни съдове се съхранява в Ермитажа в Санкт Петербург като не е част от непрекъснатата експозиция.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР