В неделя в Петрич ще се проведе така нареченият Фестивал

...
В неделя в Петрич ще се проведе така нареченият Фестивал
Коментари Харесай

Неврокопският митрополит Серафим с призив до петричани: Фестивал Индия е  опит да се привлекат последователи на Кришна съзнанието, бъдете внимателни

В неделя в Петрич ще се организира по този начин нареченият " Фестивал Индия ", афиширан като начинда се срещнат петричани с инцийските обичаи и метод на живот. Зад по този начин оповестените планове обаче българската православна черква вижда опит да се привлекат почитатели на Кришна съзнанието. Затова Неврокопският митрополит Серафим популяризира послание към петричани. Ето какво споделя владиката:

До православните християни в гр. Петрич
„ Не участвайте в безплодните каузи на тъмнината; в противен случай, изобличавайте ги. “
Обични в Господа Иисуса Христа братя и сестри православни християни,
Във връзка с оповестения и афиширан в медиите „ Фестивал Индия ”, който ще се организира в град Петрич на 30 септември 2023 година, водени от пастирския си дълг и следвайки апела на св. ап. Павел, с тревога заявяваме следното:
Така нареченият „ Фестивал Индия “ не е нищо друго с изключение на опит за набожен прозелитизъм. Под формата на културно-художествена стратегия обществеността се вкарва в религиозни практики, непознати и противоречащи на нашата православна християнска религия и обичаи.
Очевидна е връзката на уредниците с Международното общество за Кришна-съзнание – религиозна организация, която въпреки и публично записана в България, не е припозната като притежател на обичайното индуистко обучение.
Тревога буди съзнателното въвеждане в илюзия на институциите и виновните лица, с чието позволение се позволява провеждането на това „ културно събитие ”, без да бъде разяснена същинската същина на фестивала.
Недопустимо е посредством детски ъгъл за занимания, изобразяване, обличане на обичайни индийски облекла и кулинарни изкушения в религиозните ритуали да бъдат въвличани деца.
С оглед на всичко това изрично заявяваме: Така нареченият „ Фестивал Индия “ не дава отговор на наименованието и задачите, оповестени от уредниците. Той е по-скоро опит да се привлекат, умишлено или неумишлено, за почитатели на деструктивното обучение на Обществото Кришна-съзнание хора от друга възраст, обществена и религиозна принадлежност. Предлаганите религиозни практики и учения съставляват социална заплаха и заплашват общественото, психическото и духовното здраве на участващите в тях – уредници и аудитория. Пастирски призоваваме обществеността на гр. Петрич и Общинското управление да бъдат бдителни и да не позволяват или вземат участие в противни на исконните духовни и публични обичаи действия.
Призоваваме над всички вас Божието благословение и оставаме ваш в Христа молитсвувател,
Неврокопски митрополит Серафим

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР