В неделя Украйна отхвърли призива на папа Франциск за преговори

...
В неделя Украйна отхвърли призива на папа Франциск за преговори
Коментари Харесай

Украйна критикува призива на папата за преговори с „бяло знаме“, обещава „никога“ да не се предаде на Русия

В неделя Украйна отхвърли апела на папа Франциск за договаряния с Русия две години след нейната инвазия, заричайки се " в никакъв случай " да не се съобщи, откакто папата сподели, че Киев би трябвало " да има смелостта да вдигне бялото знаме ".

87-годишният католически водач подхрани гнева в Киев този уикенд, откакто сподели в изявление, че Украйна би трябвало да договаря с Русия, която завзе огромни елементи от нейната територия в офанзивата.

Това не е първото изказване на папа Франциск по време на нашествието на Москва, което провокира отвращение в Украйна. Папата също направи изказвания, подложени на критика от Русия.

" Нашето знаме е жълто и синьо. Това е знамето, с което живеем, умираме и надвиваме. Никога няма да издигаме други флагове ", украинският външен министър Дмитро Кулеба сподели.

Той отговаряше на изявлението на папата за швейцарската телевизия RTS, в което католическият лидер повдигна вероятността за капитулация - две години откакто Киев се бие с съветските сили на негова терит...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР