В неделя Новак Джокович вдигна своята рекордна десета титла на

...
В неделя Новак Джокович вдигна своята рекордна десета титла на
Коментари Харесай

Битката се пренесе извън корта: Треньорите на Григор и Джокович със словесен сблъсък в Twitter

В неделя Новак Джокович подвигна своята рекордна десета купа на Аустрелиън Оупън, по пътя към която в третия кръг надви над най-хубавия ни тенисист Григор Димитров. Нашето момче оказа сериозна опозиция на сърбина и самият Ноле след това съобщи, че до последната точка не е знаел дали ще успее да завоюва дуела.

От своя страна, на конференцията си след шампионата треньорът на Джокович - Горан Иванишевич, също показа по какъв начин най-силно терзание е изпитвал за въпросния конфликт с първата ни ракета, само че също така насочи рецензии към наставника на нашия съотечественик - Даниел Валверду, по отношение на тактиката, която съгласно някогашния хърватски тенисист не е била направена вярно. Бившият номер едно изрази мнение, че Димитров е трябвало да употребява доста по-често къси топки, защото придвижването на Джокович е било съществено затруднено от травмата му в бедрото.

Виждайки въпросното изявление в Twitter, в началото Валверду се усъмни дали думите на неговия сътрудник са били предадени буквално, само че наподобява, че по-късно той е получил удостоверение за това, а реакцията му по-късно не закъсня. Той показа видео с най-хубавите точки от миналия Аустрелиън Оупън, като на водещата позиция в тази ранглиста е едно дълготрайно разиграване от мача сред Димитров и Джокович, в което българинът прибягва до осъществяването на къса топка, която обаче бе достигната безпроблемно от неговия конкурент.

" Най-добрата точка в шампионата е точно против Григор Димитров. Новак се движи като газела ", написа Валверду, който също по този начин загатна името на Горан и го огради с аплодиращи емотикони, към които иронично добави и #DropShotStrategy. Същевременно обаче наставникът на българина сподели почитание към достижението на Джокович, допълвайки следното: " Поздравления, Новак! Нивото ти на игра беше удивително във всеки от 12-те мача в Австралия, даде единствено два сета ".

best point of the tournament against
Moving like a gazelle
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР