В неделя двубоят, който приковава най-много внимание в 17-ия кръг

...
В неделя двубоят, който приковава най-много внимание в 17-ия кръг
Коментари Харесай

Попето се завръща на „Герена“ като капитан на Ботев Пд

В неделя дуелът, който приковава най-вече внимание в 17-ия кръг на Първа лига, несъмнено е Левски – Ботев Пловдив.

Двата отбора ще започват конфликта между тях в 15:30 часа, като задачата на сините е да спрат пропадането след трите следващи дуела без триумф.

От своя страна жълто-черните влизат в приповдигнато въодушевление и самочувствие, които са подплатени с красива игра и лека нотка на горчив усет след пропуснатата победа над градския противник Локомотив.

Предстоящият мач на „ Герена “ ще бъде по-специален за един състезател – Ивелин Попов. 36-годишният футболист се завръща в обичания си дом, откакто в средата август напусна тима през задния вход и отпътува в посока Пловдив, с цел да облече жълто-черния екип. „ Много от нещата не ги знаете и не са казани.

Решението да напусна Левски съм го взел още преди няколко месеца. Хората в клуба усещат и в случай че те преценяват, дано да кажат какво съм им споделил, когато почнахме да приказваме, че искам да напусна. Пожелавам триумф на Левски и да кажа, че решенията в живота са си персонално мои и никой няма право да ме осъжда “, бяха думите на Попов при представянето му като нов състезател на Ботев. Реакция от управлението на сините няма и до ден сегашен, само че тя не бе и предстояща.

Направиха ли неточност на „ Герена “, когато пуснаха някогашния капитан на националния тим да си тръгне? Нека всеки самичък да преценя. Ръководните фактори в Левски не се отнесоха с Попето, както прилича за състезател от подобен сан, подканвайки го да окачи бутонките на пирона, и в този момент пред него се отваря отлична опция да им го потвърди.

Но като знаем личността на Ивелин, при него няма да има нотка за реваншизъм, а ще гледа още веднъж да твори на терена, както го прави от идването си на „ Колежа “, доказвайки че все има още какво да даде на играта. На „ Герена “ пък могат да си посипват главата с пепел, защото в отбора на Николай Костов в този момент няма футболисти с качествата на Попов, който да дава въображението и решителните подавания в нападението на отбора. В последните мачове на сините точно самостоятелната класа в завършващата фаза ясно се видя, че липсва.

От идването му в Ботев потегли и възходът на канарчетата, които в този момент под управлението на Душан Керкез летят високо. Попето незабавно получи капитанската лента и тя му подейства като генералски пагон. 36-годишният футболист незабавно събра бойците си и под неговото командване с нож сред зъбите Антоан Бароан, Самуел Акере и Уме Емануел потеглиха в офанзива.

Жълто-черните стартираха пагубно сезона и записаха шест следващи дуела без победа, а първият им триумф съответства с идването на Попов в отбора – в края на август бе надвит Етър с 2:1 като посетител, като опитният плеймейкър се разписа, а другото попадение бе дело на Антоан Бароан.

Една от огромните заслуги на Попето е точно укротяването на буйния манталитет на французина. Нападателят имаше съществени проблеми с предходния треньор Станислав Генчев, само че след идването на Попов и Керкез се възроди и с асистенции на българина вкара досега 7 гола, поделяйки водачеството в голмайсторската листа. Плеймейкърът пък осъществя 6, а Ботев дели към този момент третото място като най-резултатен тим в шампионата с Черно море – с 26 попадения. Но не са единствено цифрите, а жълто-черните играят с въодушевление и експанзия под водачеството на Попето, нещо, което в този момент липсва на „ Герена “ и няма футболист, който да поеме генералската палка. В неделя сигурно Попов ще бъде признат уместно от почитателите и той още веднъж ще им се поклони.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР