В неделя бразилският президент Лула да Силва отново предложи създаването

...
В неделя бразилският президент Лула да Силва отново предложи създаването
Коментари Харесай

Бразилският президент предлага създаване на група, която да посредничи за мира в Украйна

В неделя бразилският президент Лула да Силва още веднъж предложи основаването на група от страни, които не вземат участие в спора сред Русия и Украйна, с цел да посредничат за постигането на мир. Той съобщи, че е разискал въпроса с китайския си сътрудник Си Дзинпин по-рано тази седмица.

" Мисля, че би трябвало да седнем на една маса и да кажем: " стига толкоз, дано да стартираме да приказваме ", тъй като войната в никакъв случай не е носила и няма да донесе никаква изгода на човечеството ", съобщи Лула да Силва, който подлага на критика Съединените щати и Европейския съюз за ролята им в спора.

Бразилският президент съобщи пред кореспонденти в Абу Даби, където приключи пътуването си в Азия, че се пробва да събере група водачи, които " избират да приказват за мир, а не за война ".

Той цитира китайския президент Си Дзинпин и президента на Обединените арабски емирства шейх Мохамед бин Зайед Ал Нахаян, с които се срещна тази седмица.

По-рано Лула да Силва бе показал, че групата би трябвало да събере страни, които не " предизвикват " войната, като добави, че страните, които доставят оръжия, би трябвало да бъдат уверени да спрат да го вършат.

Бразилският президент повтори, че решението за започване на войната е " взето от две страни ", като по този метод наподобява хвърли виновност и върху Украйна. Той добави, че прекратяването на войната ще бъде по-трудно, защото ще би трябвало да бъдат уверени повече страни.

" Опитваме се да образуваме група от страни, които не вземат участие във войната, с цел да беседваме с Русия и Украйна, само че също по този начин и със Съединени американски щати и Европейски Съюз, с цел да убедим хората, че мирът е най-хубавият метод за определяне на развой на диалог ", акцентира Лула да Силва.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР