В неделя беше потвърден първи потвърден случай на коронавирус във

...
В неделя беше потвърден първи потвърден случай на коронавирус във
Коментари Харесай

След първия потвърден случай на коронавирус във Варна: 10 души са в болница

В неделя беше доказан първи доказан случай на ковид във Варна. Болният пациент е пътувал предходната седмица със аероплан до сърцето на болестта в Европа - Бергамо. После летял до Барселона. След това се прибрал у нас с полет до летище София и от там хванал трен до Варна. Той е на 47 години.

"Пациенътът е в положително общо положение. Изолиран е и е под наблюдаване. Лечението му продължава ", сподели в ефира на Нова телевизия доктор Анна Баева от РЗИ-Варна.

Д-р Иво Петров: България взе доста бързо ограничения против COVID-19

По думите ѝ след вчерашния ден, когато се разбра, че е инфектиран с ковид, всички контактни лица са издирени, предадени са наличните им лекари и са под наблюдаване. Тя бе безапелационна, че 10 от контактните лица са в инфекциозна клиника, а 11 други нямат никакви недоволства. "Всички са спокойни ", сподели още Баева.

Контролът от здравните управляващи е затегнат. Кметът на Варна заяви, че общинска компания ще дезинфекцира всекидневно автогарата, жп гарата, подлези, както и всекидневно рейсовете и тролейбусите ще бъдат дезинфекцирани. Няма да има краткотрайно таксуване на "синя зона ".

"Възрастините хора са извънредно уязвими. Те са подвластни от нас. Прекратили сме всевъзможен персонален контакт на нашите чиновници с хората. Оставаяме им храната и медикаментите до вратите, няма персонален контакт ", съобщи доцент Димитър Ставрев – отговорник за звеното в БЧК, което подкрепя възрастни хора.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР