В неделя, 12 март 2023 г., актьорът Брендън Фрейзър изглеждаше

...
В неделя, 12 март 2023 г., актьорът Брендън Фрейзър изглеждаше
Коментари Харесай

Китът Брендън Фрейзър възкръсна с Оскар, след като почти бе стигнал дъното

В неделя, 12 март 2023 година, артистът Брендън Фрейзър изглеждаше много разтревожен. Гласът му трепереше. Този 54-годишен мъж едвам сдържаше сълзите си, говореше малко комплицирано и завалено. Това прочувствено положение наподобява обикновено като се имат поради събитията. Преди часове Фрейзър завоюва „ Оскар “ за най-хубава мъжка роля във кино лентата „ Китът “, написа. 

Но пътят му към най-престижната премия не бе по никакъв начин елементарен, таман противоположното. Само преди година шепа хора си спомняха, че има подобен артист в Холивуд, а всички останали се питаха какво се случи с него. В този смисъл награждаването му е съвсем съживяване от пепелта и методът, по който той го приема, приказва, че го осъзнава доста добре. 

Фрейзър не е в Холивуд от през вчерашния ден. Кариерата му стартира при започване на 90-те години на предишния век. Тогава играе паралелно до изгряващи звезди от ранга на Мат Деймън, Бен Афлек, Крис О‘Донъл и Кол Хаусър. 

През десетилетието до началото на новия век наподобява като че ли е съдбоносен за касови триумфи в Холивуд. През 1997 година на екран излиза „ Джордж от джунглата “, в който Фрейзър показва, че има гений с изключение на за трагични и за комедийни функции. 

Този филм на Дисни ще се трансформира в емблема за едно цяло потомство хлапета. Двайсетина години по-късно самият артист ще опише по какъв начин към момента среща хора, които му изясняват, че детето им си е разцепило главата, до момента в който се пробва да е като героя му Джордж, само че онлайн. 

В началото на новия век Фрезйзър влиза в ролята на Рик О‘Конъл в поредицата „ Мумията “. Това също се оказва верен ход. Първият филм се трансформира в международен шлагер, а той прибавя към актьорската си аура и още нещо – екшън функциите.

В „ Мумията “ Фрейзър стреля, дуелира се, показва умения по ръкопашен пердах, скача, търкаля се. Прави част от каскадите самичък. С този филм дава поръчка, че е кадърен да се трансформира в новия обичан екшън воин. „ Мумията “ е тотално измислена история, само че пък е ужасно занимателна. Следват втора и трета част, всяка по-малко сполучлива от предходните.

Горе-долу по това време кариерата на Фрейзър потегля надолу. Години по-късно той ще опише, че едно от събитията, които го хвърлят в меланхолия, е полово посягане. По думите му това се случва през 2003 година

Той твърди, че е бил опипван от Филип Бърк, по това време ръководител на организацията на задграничните репортери в Холивуд. Това е Неправителствени организации, в което са събрани редица публицисти от авторитетни медии. Такава организация може да съсипе всяка кариера, стига да изиска и по тази причина Фрейзър си мълчи. Освен това времената на придвижването MeToo са доста надалеч и тогава съвсем никой не обръща съществено внимание на изказвания за полов тормоз от страна на мощни фигури в Холивуд. Самият Бърк не отхвърля, че е докосвал артиста, само че твърди, че единствено го ощипал.

20 кино лентата, които да не пропущаме през 2023 г.От „ Кокаиновата мечка “ до „ Барби “, „ Малката нимфа “ и „ Опенхаймер “ - ранглиста на 20-те най-хубави кино лентата за 2023 година съгласно BBC

Наред с този случай му се случват и други неприятни неща – развежда се, здравето му се утежнява – постановат се няколко интервенции, в това число и на гласните струни.

В един миг публиката осъзнава, че от тогавашната му съвършена физическа форма не е останало нищо – той е надебелял, оплешивява и звучи и гласът му звучи по друг метод.

Естествено, стартират подигравките и папарашките фотоси – с развлечени облекла, с шкембе, с оредяваща коса. Така в първото десетилетие на новия век Фрейзър отпада от листата с топ артисти на Холивуд. Той не стопира да работи, само че филмите му не събират изключително внимание или доходи.

Всичко това се трансформира предходната година, когато на екран излиза „ Китът “. Този филм, режисиран от Дарън Аронофски, споделя историята на преподавател с наднормено тегло, който води онлайн лекции с изключена камера, тъй като се срами от външния си тип. Дали поради неприятностите, които е претърпял през последните години или заради комбинацията с верния екип, Фрейзър съумява да направи съвършената роля.

Още след първите прожекции излиза наяве, че тази този филм ще се трансформира шлагер. По другите фестивали осъществяването на Фрейзър е приветствано на крайници по 5-6 минути, а до неотдавна забравеният артист реагира доста емоциално – нормално се разплаква и като че ли не може да повярва на завръщането си под светлината на прожекторите. „ Оскар “-ът, присъден му в неделя, бе просто разумният свършек на многото овации през последната година. 

Това е историята за втория късмет на Фрейзър. И хубавото е, че най-малко все още тя наподобява като хепиенд. Той към този момент съумя да запише името си със златни букви в историята на Холивуд. И е ясно, че от тук насетне му предстоят още доста задължения.  
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР