В неделния ден в много населени места отново се провеждат

...
В неделния ден в много населени места отново се провеждат
Коментари Харесай

Протестиращи блокираха Петолъчката

В неделния ден в доста обитаеми места още веднъж се организират митинги.

Протестиращи блокираха Петолъчката, съобщи кореспондентът на bTV в района. Те затвориха пътя към Бургас и Котел, само че служителите на реда им не разрешиха да блокират изходите за Ямбол, Сливен и Стралджа.

Снимка: btvnovinite.bg

За малко породи напрежение сред служители на реда и протестиращи, само че до конфликт не се стигна.

И петте изхода на пътния възел бяха обградени от полиция. Над 700 са протестиращите от Сливен, още толкоз се чакат и от Ямбол. Намеренията на протестиращите са да блокират пътния възел до 18 ч.

Снимка: btvnovinite.bg

В Благоевград недоволните се събраха пред Югозападния университет. Какви ще са бъдещите им дейности, се пази в загадка. На митинга, както и на всички входове и изходи на града има жандармерия.

„ Нашето искане продължава да бъде обществено тъждество в България, преди всичко, цените да бъдат изравнени със заплащанията. При новата минимална работна заплата от 560 лева, която е планувана, няма безусловно никакво равенство”, сподели пред bTV един от протестиращите.

Други желаеха оставка на държавното управление и депутатите от 240 да станат 90.

Протести има също в Разлог, Банско и Гоце Делчев. По-късно се чака може би най-големия митинг за днешния ден – на Кулата, където протестиращи от Сандански и Петрич ще се опитат да блокират пункта.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР