В неделната вечер от 19.30 часа сцената на престижния Фестивален

...
В неделната вечер от 19.30 часа сцената на престижния Фестивален
Коментари Харесай

Забележително събитие очаква варненската публика на 22 януари

В неделната вечер от 19.30 часа сцената на влиятелния Фестивален и конгресен център в морската ни столица ще посрещне виртуозните музиканти от симфоничния оркестър " Lords of the Sound "! Това е второто турне на музикантите в Европа, което минава при извънреден триумф. С активността си те оказват помощ и на Украйна, която продължава да се бори против нашествието на Русия.

Във удивителен двучасов концерт с присъединяване на хор и солисти, на сцената ще оживее именитият и приказен свят на хобитите и елфите, пресъздаден гениално от музиката на Хауърд Шор, притежател на " Оскар ", написана за фамозната кино трилогия " Властелинът на пръстените "!

Мордор и красивите лирични песни на елфите ще завладяват сърцата на меломаните в концерта на Lords of the sound - “Lords of the Rings in Concert ".

“Lords of the Sound " е Киевски симфоничен оркестър, чийто професионализъм, сексапил и харизма го вършат известен в цяла Украйна, само че и отвън рамките й, на целия европейски континент!

В началото на 2014 година продуцентът Андрей Новаторов основава бравурния оркестър, воден от голямото предпочитание да пресъздава музика на модерни композитори, които творят за филмовата промишленост!

Липсата на подобен репертоар в съществуващите оркестри, прави начинанието извънредно сполучливо и “Lords of the Sound " запълва тази празнота съвършено.

За негативно време оркестърът се трансформира в един от най-желаните и прави няколко концертни турнета както в украинските градове, по този начин и в чужбина.

“Lords of the Sound " взе участие интензивно във фестивали, градски тържества и общи планове с известни актьори от страната.

Благодарение на ентусиазма на музикантите и любовта и предаността им към фена, през първата година към момента не толкоз известният оркестър свири на такива влиятелни подиуми като оперните театри на Украйна и Националния замък в столицата й.

Господарите на звука в действителност са надарени младежи, минали взискателна конкурсна селекция и потвърдили правото си да работят в един от най-хубавите европейски оркестри!

В момента репертоарът на “Lords of the sound " се състои от над 300 песни от разнообразни стилове.

Освен музика от филми те извършват и музика за деца, геймърска музика, рок шлагери, класика и джаз. Постоянното предпочитание за рационализиране стимулира музикантите към нови подвизи и достижения!

В същото време екипът се разраства доста бързо, добавяйки развлекателни детайли, театрални постановки, специфични резултати и други събития.

Освен висококачествения тон, се подчертава и върху външния тип на оркестъра и на артистичното държание на музикантите на сцената.

Диригент е маестро Шахрох Фатизаде, а идните проекти на оркестъра включват доста нови и съвременни планове, световни проекти и хрумвания!

“Lords of the Sound " канят варненци да станат част от този празник, който носи наслада и приятност в сърцата.

Достатъчно е един път да присъствате на техен концерт и ще се връщате още веднъж и още веднъж.

Фестивален и конгресен център – Варна

22 януари, неделя, 2023 година, 19:30 ч.

“Lords of the sounds " показват “Lords of the Rings in Concert "

Билети на Eventim.bg, U-Concert bg.com и на касата на Фестивален и конгресен център - Варна!
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР