В най-важната си реч за годината, председателят на Европейската комисия

...
В най-важната си реч за годината, председателят на Европейската комисия
Коментари Харесай

Урсула фон дер Лайен специално пред БНТ: Призовавам България и Румъния да бъдат приети в Шенген

В най-важната си тирада за годината, ръководителят на Европейската комисия прикани за приемането на България и Румъния в Шенген. В посланието си към всички жители на Обединена Европа, отправено от трибуната на европейския парламент в Страсбург, Урсула фон дер Лайен очерта целите по най-важните за европейците тематики и задания за идващите 300 дни до края на мандата на Комисията. Урсула фон дер Лайен посочи, че " в един свят на неустановеност Европа би трябвало за следващ път да отговори на апела на историята. "

Българска национална телевизия беше единствената българска медия, на която тя даде изявление, в което даде обещание ползите на София в разногласието със Скопие да бъдат предпазени.

Българска национална телевизия: Бих желала да Ви попитам за разширението. Знаете за напрежението сред София и Скопие по този въпрос, какъв е Вашият съвет към двете страни, с цел да се форсира процесът на интеграция за Скопие?

" Ние имаме единодушие за процеса. Това е развой, който важи и за двете страни. Принципите би трябвало да бъдат изпълнени. Според мен, това е доста значима стъпка, тъй като желаеме, след процеса за наблюдаване, да стартират диалози за присъединение на Северна Македония, това е значимо. А и българските ползи са почетени ", отговори Урсула фон дер Лайен, ръководител на Европейска комисия.

" България и Румъния свършиха изключителна работа, нашият отчет го демонстрира. Затова още веднъж приканвам Съвета да направи по този начин, че България и Румъния да се причислят към Шенген, и то изцяло справедливо ", уточни Фон дер Лайен.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР