В най-скоро време разследването за кюлчетата и кой е снимал

...
В най-скоро време разследването за кюлчетата и кой е снимал
Коментари Харесай

Иван Гешев: Нямам амбиции да влизам в политиката

В най-скоро време следствието за кюлчетата и кой е снимал Бойко Борисов в спалнята му, до момента в който спи, ще бъде завършено и българската общност ще бъде известена, както и европейската прокуратура, уточни основният прокурор

България е парламентарна република с парламентарно ръководство. Съдебната власт е самостоятелна. Медиите сте четвъртата власт, само че не считам за подходящо да давам отговор на политически въпроси, а на въпросите, които засягат моята подготвеност.

С тази спогодба стартира първото изявление на основния прокурор за Би Ти Ви, откогато той е на поста.

Водещата Мария Цънцарова посочи, че го кани от 3 години и той за първи път приема.

Дали чува, че му желаят оставката, до момента в който други му се радват, попита първо тя.

Аз слушам това, което чувате и вие. Кой ми желае оставката, отговори с въпрос Гешев.

Тази форма на разговор, при която двамата взаимно си задаваха въпроси, продължи по време на цялото изявление.

Главният прокурор описа, че в събота е имал среща с трима души, които след 9 септември са били наказани на разстрел - по думите му почтени жертви на репресивния комунистически уред.

Те ме поддържаха в моите старания. Светли хора, не се оплакват, а задават въпроса какво направихме с страната си, изясни Гешев.

Няколко пъти той повтори, отговаряйки на въпроса за желаната му оставка, че жертвите на комунизма го поддържат, до момента в който да напусне поста желаят децата и внуците на комунистическата номенклатура.

На въпрос на водещата къде е сбъркал, Гешев отговори, че надали е позволил единствено една неточност.

Съществената неточност е да мислиш, че можеш да промениш протичащото се в страната към по-добро. Още я позволявам, сподели той.

Категоричен е, че не прокуратурата е почнала войната сред институциите: " Ние почнахме война с престъпността, за първи път бяха повдигнати обвинявания на членове на властта ".

Българската прокуратура се управлява от закона, това е моята разграничителна линия. Решенията си взимам въз основата на морала, единствената цел на прокуратурата е спазването на закона. Никой няма да бъде покровителстван, няма да разреша политиците да влияят на самостоятелната правосъдна система, съобщи още Гешев.

По мотив акцията на държавното обвиняване в президентството, при която бяха арестувани съветници на президента, за следващ път Гешев изясни, че арестите за 24 часа се реализират от Министерство на вътрешните работи и това не може да бъде вменявано на прокуратурата. Повод за въпроса бе фактът, че Пламен Узунов осъди прокуратурата за задържането си.

Според основния прокурор влизането в президентството не е било неточност, тъй като е с позволения на два български съда.

Дали си приказва с Румен Радев, попита водещата.

С президента се виждаме на разнообразни събития, приказваме си. В последната година има разговор, за разлика от Народното събрание, твърди основният прокурор.

По мотив делото за банкрутиралата КТБ Цънцарова неведнъж пита Гешев за буквите Д.П. и кой стои зад тях. Тя цитира изявление на основния прокурор пред " Капитал ", в което той е декларирал, че тези букви могат да значат и " Държавно дружество ".

За Делян Пеевски ли става въпрос, попита водещата, а Гешев отговори, че не може да гадае.

Източник: " 24 часа "

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР