В най-скоро време на чужденците, желаещи до посетят Русия, вече

...
В най-скоро време на чужденците, желаещи до посетят Русия, вече
Коментари Харесай

Русия въвежда страхотно облекчение за българите

В най-скоро време на чужденците, искащи до посетят Русия, към този момент няма да се постанова да се редят пред гишетата на консулските й служби. От 1 януари 2021 година туристите ще могат да оформят съветска електронна виза, като облекчението ще важи и за българските жители. Съответният декрет бе подписан от президента на страната Владимир Путин, оповестява "Монитор ".

Предвижда се визите да бъдат еднократни и да се издават за период от 16 дни. За да получат входен документ, чужденците ще би трябвало да попълнят анкета на основания особено за задачата уебсайт на съветското Външно министерство. От интернет ресурса на дипломатическото ведомство излиза наяве, че от опростената процедура важи за жителите на страните от Европейския съюз, Китай, Япония, Иран, Индия, Мексико, Обединените арабски емирства, Сингапур и Турция.

Засега не се планува в упоменатия лист да бъдат включени Съединени американски щати, Англия и Канада. Електронната виза ще коства 50 $. Целта на въвеждането на единна съветска електронна виза е стимулиране на туризма в страната, като по предварителни данни това може да усили приходите в тази сфера до 20 милиарда $. Очаква се още потокът от непознати туристи да се усили с до 40%. През предходната година Русия е посетена от съвсем 1 690 000 непознати жители.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР